Kiszáll a Mercedes a Forma-1-ből?

A legfrissebb német jelentések szerint továbbra is reális esély van arra, hogy a német gyártó jövőre kiszáll a Formula-1-ből – írja az f1-live.hu.

A jelenleg érvényben lévő Concorde Egyezmény az idény végén érvényét veszíti. A háttérben hónapok óta folynak a tárgyalások az új szerződésről, mely természetesen hosszú távra szól.

Bernie Ecclestone, a FOM első embere a Daily Mail lapnak július 6-án úgy nyilatkozott, hogy a kontraktus kereskedelmi részét már elfogadta a mezőny, és jelenleg csak az ügyvédekkel tárgyalnak, de szerinte minden a legnagyobb rendben van.

Ekkor úgy tűnt, hogy a Mercedes jövője is biztosított a sportban, ám most kiderült, hogy a tárgyalások még mindig nem értek véget a felek között. Erről számolt be a német Auto Motor und Sport is, míg a Die Welt a csütörtöki számában arról ír, hogy továbbra is fennáll annak a kockázata, hogy a Mercedes jövőre kivonul a kategóriából.

Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport alelnöke érdemben nem kívánt reagálni a pletykákra, és csak annyit mondott, hogy konstruktív tárgyalásokat folytatnak a háttérben. A Die Welt tovább ment, és azt állítja, hogy a legendás osztrák világbajnok, Niki Lauda is részt vesz a tárgyalásokban, mint tanácsadó és jelen van az egyeztetések alkalmával Ecclestone-nal.

Az újság jelentése szerint a Mercedes vonakodik attól, hogy az új Concorde Egyezmény szerint 2013 és 2020 között elkötelezze magát a Formula-1-ben.
Miután a Mercedes egyre jobb formát mutat, és a jövőben valódi esélyese lehet a kategóriának, hatalmas meglepetést okozna a kiszállásával. A 2010-ben "alakult" csapat 9 futamot követően 98 megszerzett ponttal az 5. helyen áll a konstruktőrök versenyében. Az élen a Red Bull Racing tartózkodik 216 egységgel.

 

Kimaradt?