Rákbetegsége miatt lett öngyilkos a MOB alelnöke

Nyilatkozott a sajtónak a szombaton elhunyt MOB-vezető, Leyrer Richárd felesége. Azt mondja, férje azután lőtte fejbe magát, hogy kiderült rákbetegsége.

Decemberben szerzett tudomást gyógyíthatatlan rákbetegségéről, ezután lett öngyilkos Leyrer Richárd, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke – írja a Blikk hétfői száma, a lapnak a család is megerősítette a történteket. Leyrer haláláról szombaton tájékoztatta a család az olimpiai bizottságot, ezúttal a Blikknek azt is elmondták, hogy a férfi fejbe lőtte magát.

A sportvezető felesége a lapnak azt mondta, férje nem tudta volna elviselni a betegséggel járó kiszolgáltatottságot, emiatt vetett véget az életének, de családja semmit nem sejtett a férfi elhatározásából, mert nekik nem is árulta el, amit az orvosok már decemberben közöltek vele.

Leyrer Richárd a Nemzetközi Kick-box Szövetség (WAKO) alelnöki, a Magyar Kick-Box Szövetség elnöki posztját is ellátta, a MOB-nál a nem olimpiai sportágak versenysportjáért felelős szakmai tagozat első embere volt, korábban a Nemzeti Sportszövetség alelnökeként is dolgozott. 

Kimaradt?