Kölcsönveszi saját neveltjét az Atlético Madrid

A spanyol bajnoki címvédő Atlético Madrid labdarúgócsapatánál bejelentették Fernando Torres szerződtetését. A saját nevelésű játékos január ötödikén csatlakozik régi-új klubjához, amellyel másfél évre szerződik, kölcsönben.

„Végül hazatértem! Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette ennek az álomnak a megvalósulását. Hajrá, Atleti!” – írta ki a Twitterre Torres.

 „NINCS MÉG EGY ILYEN KLUB”. „Sehol sincs nagyobb esélyem megtalálni a boldogságomat, mint az Atléticónál. Megtiszteltetés, hogy visszatérhetek. Az álmom vált valóra tizenhét éves koromban, amikor első felnőtt meccsemet játszhattam a másodosztályban" – mondta Fernando Torres. „Az Atleti szurkolójaként nagyon nehéz volt elhagynom a klubot, de a csapat és én is fejlődtem az utóbbi években, és címeket nyertünk" – folytatta a csatár. „Kiskorom óta az Atletiért rajongok, és nagyon különleges érzések kötnek a klubhoz. Más csapatoknál is jól éreztem magam, de nincs még egy olyan, mint az Atleti."

A támadónak még át kell esnie a szokásos orvosi rutinvizsgálatokon, bemutatására január negyedikén kerül sor a Vicente Calderónban.

A remek felépítésű, gólszerzéshez és összjátékhoz is értő Torres az évezred elején a spanyol futball talán legnagyobb ígérete volt, s a hozzá fűzött reményeket madridi időszakában be is váltotta. Tizenöt évesen írta alá első profi szerződését, a felnőttcsapatban bajnokin 17 évesen mutatkozott be, még a másodosztályban. Első élvonalbeli idényében (2002–2003) 29 bajnokin 13-szor volt eredményes, 2007-es eligazolásáig szezononként ennél csak több gólt szerzett. Végül 214 bajnokival és 82 találattal a háta mögött szerződött el a Liverpoolhoz.

A PL-klub 38 millió eurót fizetett érte a madridiaknak, Torres pedig meghálálta a bizalmat: ott folytatta a gólgyártást, ahol Madridban abbahagyta, átmenet nélkül lett a Pool kulcsembere. Pályafutásában a Chelsea-hez történő szerződése jelentett törést. A londoniak majd’ hatvanmillió euróért (58.5) vásárolták ki liverpooli szerződéséből, de a fokozott elvárásoknak már képtelen volt megfelelni az időközben Európa-bajnokká és világbajnokká váló támadó.

Három és fél éves londoni vesszőfutásának a milánói kölcsönadás vetett végett, de ott sem sikerült elkapni a fonalat. A mindenki számára csalódásként megélt ősz után – tíz bajnoki egyetlen találat – Milánóban boldogan lemondtak a további szolgálatairól – pedig kölcsönadási szerződése eredetileg a bajnokság végéig szólt –, csak ne kelljen fizetni a kiemelt bérét. A támadót közben, január elején végleg megszerezték az olaszok az angoloktól, így a spanyoloknak már velük kellett egyezségre jutniuk, ami nem okozott nehézséget...

Az évek óta formán kívül játszó, képességei alatt teljesítő támadó visszatérése már a madridi szurkolókat is erőteljesen megosztja. Az As sportlap internetes oldala szavazást hirdetett, s a drukkerek ötven százaléka szerint a spanyol bajnok, BL-döntős csapatnak nincs szüksége Torresre.

Kimaradt?