Alpesisí-vk: megvan Miklós Edit első idénybeli pontszerzése

A női sízőknél a kanadai Lake Louise-ban lesikló futamot rendeztek szombaton a világkupában. A győzelmet előbbieknél az osztrák Hannes Reichelt, utóbbiaknál pedig az amerikai Lindsey Vonn szerezte meg. A viadalon indult a magyar Miklós Edit is, aki a 25. helyen fejezte be a versenyt, ezzel 6 világkupa-pontot szerzett.

A hosszú sérülés után pénteken visszatérő amerikai Lindsey Vonn volt a leggyorsabb, aki két honfitársnőjét, Stacey Cookot és Julia Mancusót előzte meg. A pénteken győztes, és az összetett világkupában vezető szlovén Tina Maze most kénytelen volt beérni a nyolcadik hellyel.

Huszonharmadikként vágott neki a pályának Miklós Edit is, akinek rossz rajtja miatt pénteken nem sikerült pontszerző helyen végeznie. Ezúttal jobban ment neki, s Vonnhoz képest két másodperces hátránnyal tizenkilencedikként ért célba. Az utána következők közül azonban még hatan gyorsabbak voltak nála, így a 25. helyen zárt, amivel 6 világkupa-pontot szerzett. A magyar lánynak így is sikerült olyan nagynevű versenyzőket megelőznie, mint az osztrák Nicole Hosp, a francia Marion Rolland, vagy a svájci olimpiai bajnok Dominique Gisin. 

Kimaradt?