Román-kupa: sportszerűtlen gesztus is kellett a CFR továbbjutásához

Ritkán látott sportszerűtlen gesztus előzte meg az időkrízisben játszó Kolozsvári CFR 1907 harmadik, egyenlítő gólját a Román-kupa negyeddöntőinek kedd esti mérkőzésén. A vasutasok a CS Mioveni elleni összecsapás 91. percében a győztes gólt is belőtték.

Rettenetes körülmények között rendezték meg a Román-kupa első negyeddöntőjét Pitesti-en. A Nicolae Dobrin-stadion megfagyott gyepének nagy részét hó is borította, a fellegvári csapatnak idén először kellett téli mérkőzést játszania. A pálya állapotához hamarabb és jobban alkalmazkodó másodosztályú csapat átvette a kezdeményezést és a 36. percben Stoica fejesgóljával megszerezte a vezetést. A hátrányba került CFR játéka továbbra is sem „olvadt ki”. A fordulást követően komolyra fordultak a dolgok, ugyanis Nilă ismét mattolta Felgueirast. A 60. percben a vasutasok portugál hálóőre óriási hibát követett el, Gălan pedig szégyenletesre alakította kolozsvári szemszögből a tabella állását.

A büszkeségében megsértett CFR három perccel később szépített Tadé révén, aki a játékvezető által könnyen megítélt büntetőt értékesítette. 

Feri Dican beküldte Csanturiát és Ivanovskit, akik - mint utóbb kiderült - kulcsszerepet vállaltak a mérkőzés megfordításában. Előbb a grúz tovább faragott a hátrányból a 68. percben, majd a 86. percben Tadé megszerezte második gólját is. Az egyenlítő találatot megelőzően a hazaiak kirúgták a labdát az oldalvonalon, hogy egyik -amúgy szimuláló - csapattársukat ápolhassák. A CFR pedig ahelyett, hogy az íratlan fair play szabályok szerint visszaadja a labdát, villámgyors támadást vezetett és gólt szerzett.

A sportszerűtlen gesztus miatt tiltakozó hazai csapat tagjai jóformát fel sem tudtak ócsudni, amikor 5 perccel később Ivanovski megszerezte a CFR negyedik és meccsnyertes találatát.

Eredmény

  • CS Mioveni-Kolozsvári CFR 3-4

További mérkőzések

  • Kolozsvári U Cluj-Pandurii (szerda, 20:30 - Sport.ro)
  • Marosvásárhelyi ASA-Petrolul (csütrötök, 18:00 - Sport.ro)
  • CSU Craiova-Steaua (csütörtök, 20:30 - Pro TV)

Kimaradt?