Törölték Gabi Mureșan 16 fordulós eltiltását

Már vasárnap pályára léphet a Petrolul Ploiești ellen a Marosvásárhelyi ASA színeiben Gabi Mureșan miután a labdarúgó szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága eltörölte a rá kiszabott korábbi büntetést.

A kőkemény védőt 16 fordulóra tiltotta el alapfokon a Hivatátos Labdarúgó Szövetség (LPF) fegyelmi bizottsága a Raul Rusescu elleni brutális támadása miatt. 

A most felmentett játékos először nyilatkozott az incidens óta. A prosport.ro-nak adott interjúban elmondta, rendkívül sajnálja a történteket, de nem akarta szándékosan „kivenni a játékból” ellenfelét. Az ASA focistája ugyanakkor méltatlannak tartja azt a hajtóvadázsatot, amit ellen indítottak a médiában és komolyan mérlegeli az ország elhagyását.

Gabi Mureşan a Liga 1 12. fordulójában megrendezett ASA-Steaua mérkőzésen lekönyökölte Raul Rusescut, akin sürgősségi műtétet hajtottak végre és az egész szezonra kidőlt a sorból.

A FRF fellebbviteli bizottsága arra hivatkozva törölte az alapfokon hozott ítéletet, hogy a szabályzat szerint „a játékvezető által hozott döntéseket utólag nem lehet felülírni”. A mérkőzést vezető Kovács István sárga lappal büntette Murit.

Kapcsolódók

Kimaradt?