Összeveszett két magyar üzletember a kolozsvári CFR helyzetén

Egymást okolja két magyar üzletember, Pászkány Árpád és Gadola István a kolozsvári CFR 1907 labdarúgó klub válságos anyagi helyzetéért – írja a Pro Sport.

Pászkány Árpád korábban a klub főrészvényese volt, ám idén februárban megvált a tulajdonrészétől. A stiridecluj.ro-nak nyilatkozta, hogy a részvényeket több cégnek engedte át, köztük a Gadola István tulajdonában lévő Energobitnek. Szerinte az új tulajdonosok – elsősorban Gadola – a felelősek a klub hatalmas adósságaiért és fizetésképtelenségéért.

Gadola István ezzel szemben azt állítja, valótlanok a hírek, miszerint ő lenne a CFR főrészvényese, a klubban továbbra is csak kilenc százalékos tulajdonrésze van, sőt mára már az Energobitben is csak kisebbségi tulajdonos. A Pro Sportnak azt nyilatkozta, soha nem is érdekelte a CFR felvásárlása, mert nem lát benne üzletet.

Az üzletember kifejtette: az elmúlt években többször is kölcsönöket adott a klubnak, hogy ki tudják fizetni a játékosok bérét. Ugyanakkor arra gyanakszik, hogy az összegeket „eltérítették” a CFR-nél, a csapat nem látott a pénzből semmit. Sőt eltűnt az a hatalmas összeg is, amit a klub az UEFA-tól kapott a nemzetközi kupaszereplésekért.

Gadola nagyon borúlátóan nyilatkozott a CFR jövőjéről. Szerinte, ha nem is szűnik meg a klub, de jövőre Liga 2-be kerül a csapat. A helyzet jelenleg kilátástalan: akad játékos, aki fél éve nem kapta meg a fizetését, és nem került eddig olyan tőkeerős befektető, aki a klubot finanszírozni tudná.

Kapcsolódók

Kimaradt?