Helyezd fel településed a magyar válogatott szurkolóinak térképére

Az októberi Románia–Magyarország mérkőzés előtt néhány nappal kezdte meg a működését a Hajrá, magyarok! elnevezésű internetes oldal, amely éppen azzal a céllal jött létre, hogy fórumként szolgáljon a válogatott szurkolóinak.

A drukkerek az oldalon keresztül megjelölhetik, hogy a világ melyik pontjáról szorítanak a csapatnak, és üzenhetnek is a válogatottnak, illetve egymásnak. A honlapon szerda délig 751-en regisztráltak, a főbb erdélyi települések majd'mindegyikéről vannak már bejelentkezett szurkolók.

„Az oldalt azzal a céllal hoztam létre, hogy egy kicsit összefogjam a magyar válogatottnak szurkoló közösséget, hogy mindenki láthassa, milyen sokan állnak a nemzeti csapat mellett szerte a világon – mesélte a Nemzeti Sport Online megkeresésekor az ötletgazda, Tódor Márk. – Meglepődtem azon, hogy az indulás után nem sokkal – minden különösebb hírverés nélkül – milyen sokan üzentek a csapatnak és jelölték be magukat a térképen olyan távoli helyekről is, mint például Ausztrália.”

A Budapesten tanuló pápai egyetemista elmondta, összesen hétszáz különböző helyet tüntettek fel a látogatók a térképen, de bízik benne, hogy ez a szám a finnek elleni meccs közeledtével tovább nő.

„Van persze néhány elcsúszott jelölés, mert valaki például az Antarktiszra helyezte magát. Az IP-címek alapján azonban ellenőrizhető, hogy ki honnan jelentkezett be az oldalra, és látszik, hogy a jelölések nagyjából kilencvenöt százaléka valós, vagyis az adott személy valóban ott tartózkodik, ahová helyzete magát. Ez alapján tudom mondani, hogy a Fülöp-szigetektől Brazíliáig, Ghánától Kanadáig a világ majd minden részén vannak szurkolói a magyar válogatottnak” – tette hozzá Tódor Márk.

Kimaradt?