A HSC már a Steauát is csak hosszabbításban tudta legyőzni

Félsikert könyvelhetett el a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a román bajnokság szerda esti összecsapásán a Bukaresti Steaua ellen. A HSC ugyan legyőzte a fővárosi alakulatot, ám ezt csupán a hosszabbítás perceiben tudta elérni. A csíki csapat az egy pontveszteség mellett Bíró Mátyás sérülését is elkönyvelhette. Christer Dreberg tanítványai több botlást nem engedhetnek meg maguknak a román bajnokságban.

Rangadót játszottak szerda este Csíkszeredában a román jégkorong-bajnokság keretében, ahol a házigazda HSC a Bukaresti Steauát fogadta. A csíki csapatnak mindenképp győznie kellett a rendes játékidőben, legalább két góllal, miután Karcfalván 6–5-ös vereséget szenvedtek a „bakáktól”.

A győzelmi kényszer ellenére a vendégek kezdték jobban az összecsapást, akik az első percekben több veszélyes helyzetet is kialakítottak Ruczuj kapuja előtt. A HSC éledezése az 7. percben kezdődött, amikor Tranca Dani kapuvasat célozta meg. A kapu mögött levők elmondásai szerint a pakk bentről jött ki. Az előnyt végül a következő percben, emberelőnyben, Satek szerezte meg.

Ekkor azonban Gergely játékvezető ámokfutásba kezdett és sorra tette ki a hazai játékosokat. Ezt pedig a Steaua ki is használta Emeljanenko révén a 14. percben. Gergely játékvezető kompenzációs bíráskodása oda vezetett, hogy a harmad végén Munteanu csúnyán belészállt Bíró Mátyásba, akit azonnal korházba kellett szállítani, térdsérülés miatt. Az első vizsgálatok után úgy néz ki, hogy a fiatal csatár leghamarabb a jövő hét végi MOL Ligás mérkőzéseken állhat Christer Dreberg rendelkezésére.

A második játékrészben adok-kapok játék folyt. Egyik csapat sem találta a ritmust. Ennek ellenére a 36. percben a HSC újra megszerezhette volna a vezetést, de Curilla büntetőlövést hibázott.

Az utolsó játékrészre a vendégek teljes mértékben beszorultak saját harmadukba, egy-egy ellentámadás erejéig jutottak el Ruczuj kapujáig. Szám szerint két helyzetet lehetett feljegyezni. A másik oldalon viszont Catrinoi mindent fogott, avagy a csíkiak kihagyták a kihagyhatatlant is.

Jöhetett a hosszabbítás, amelyet végül egy előnyös szituációnak köszönhetően a HSC eldöntött a kézsérülésből visszatérő Molnár Zsombor góljával.

A csíki csapat a román bajnokságban többet nem hibázhat, ha nem akar lemaradni az egyenes ágon való elődöntőbe való jutásról. Ezért legközelebb szombaton a Galac otthonában tehet. Ebben továbbra sem segítheti a csapatot Erik Spady és Papp Szabolcs. Előbb három, míg utóbbi két forduló eltiltást kapott a szerdán összeült Fegyelmi Bizottságtól. Mindkét játékos a Brassó ellen 5–0-ra elveszített mérkőzésen kapott 5+20 perces kiállítást.

A román bajnokság alapszakaszának első két helyezettje egyenes ágon továbbjut az elődöntőbe, míg a többi négy csapat a középdöntőben folytatja, ahol körmérkőzéses tornákat rendeznek. A középdöntő első két helyezettje szintén továbblép az elődöntőbe.

Eredmény

  • HSC Csíkszereda – Bukaresti Steaua 2–1 (1–1, 0–0, 0–0, 1–0) – h.u.
  • Gólszerzők: Satek (8.), Molnár Zsombor (64.), illetve Emeljanenko (14.).

Kimaradt?