A rétoromán válogatottal csap össze a hétvégén Székelyföld

A Székelyföld Labdarúgó Egyesület Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának támogatásával nemzetközi, barátságos mérkőzést szervez november 8-án, Sepsiszentgyörgyön, 15 órakor a Városi Stadionban. Székelyföld válogatottja a svájci Raetia FA ellen játszik.

Az Egyesület januárban alakult meg, azzal a céllal, hogy a székelyföldi válogatottat, melynek sepsiszentgyörgyi játékosa is van, bekapcsolja a nemzetközi versenyrendszerbe. Első mérkőzését ez év júliusában játszotta a magyar bajnokcsapat, Debrecen VSC  ellen, majd augusztusban már a NF Board nemzetközi szervezet támogatásával rendezett mérkőzésen győzte le Kárpátalja együttesét.

Raetia a Svájcban őslakos rétorománok nemzeti válogatottja. Mérkőzéseiket általában Churban és Bellinzonában tartják. Nekik már több hasonló mérkőzésük volt, 2011 decembere óta 11 alkalommal játszottak barátságos vagy hivatalos mérkőzéseket, részt vettek a 2012-ben megrendezett kurdisztáni Viva-világbajnokságon, ahol a csoportban egy győzelem egy vereséggel fejezték be a szereplésüket.

A mérkőzésre a belépés díjtalan.

Kimaradt?