EURO-2016: a görögöknek még nem lett elegük Claudio Ranieriből

A Görög Labdarúgó-szövetség (HFF) megerősítette, hogy továbbra is jó az együttműködés Claudio Ranieri szövetségi kapitánnyal.

„Nincs gond az együttműködésben. Semmi sem igaz abból, amit ezzel kapcsolatban mondtak vagy írtak a sajtóban, vagy szóbeszédben terjedt” – szögezte le hétfőn közleményben a HFF azokra a médiainformációkra reagálva, amelyek a bizalom meggyengüléséről szóltak.

A 63 éves olasz trénernek, aki monacói menesztését követően, mindössze négy hónapja vette át a görög válogatott irányítását, nem jól sikerült a rajt: csapata kétszer kikapott, egyszer döntetlent játszott az Eb-selejtezőkön. A románoktól és az északírektől hazai pályán szenvedett 1–0-s, illetve 2–0-s vereséget, közötte pedig 1–1-re végzett Finnországban, ezzel az utolsó előtti, azaz ötödik a magyar érdekeltségű csoportban.

A HFF hangsúlyozta: „Ranieri továbbra is keményen és szisztematikusan dolgozik azért, hogy a válogatott kijusson a kétezer-tizenhatos Európa-bajnokságra, és pályára léphessen Franciaországban”. Ezzel együtt a szövetség megbízta a korábbi csapatkapitányt, Jorgosz Karaguniszt, hogy legyen segítségére az edzőnek a játékosokkal való hatékonyabb kapcsolattartásban.

A hivatalban lévő szakvezető egyébként maga is meglepődött az eredménytelenségen: „Tudtam, hogy nehéz lesz, de őszintén szólva, nem ilyen rajtra számítottam – fogalmazott a NERIT televízióban. – Azt akarom, hogy a játékosaim úgy lépjenek pályára, hogy mindent beleadnak és felszántják a gyepet.”

Az F-csoportban az északírek vezetnek 9 ponttal, őket a románok (7), majd a finnek és a magyarok (4-4) követik. Az egypontos görögöknél csak a mindhárom eddigi mérkőzésükön vesztes feröeriek állnak rosszabbul.

A selejtezős csoportokból az első kettő közvetlenül kijut a 2016-os kontinensviadalra, s ugyancsak ott lehet a franciaországi tornán a legjobb harmadik. A többi harmadik helyezett pótselejtezőt játszik.

Kimaradt?