Megtört a jég: nyert a sereghajtó Csíkszereda (GALÉRIA)

Megszerezte első rendes játékidőben aratott győzelmét a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában. Ennek kárát a Debreceni HK látta, amely tisztességgel küzdött és háromgólos hátrányból sikerült visszajönnie. A hajrát viszont a csíki csapat bírta jobban és behúzta a három pontot.

A győzelem reményében lépett pályára szombat este a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, amely a Debreceni HK-t fogadta. A hazai csapat a szombat esti összecsapásig még nem tudott rendes játékidőben győzni és ez már kezdett kellemetlenné válni a játékosok számára is. A túloldalon pedig több alapember hiánya okozhatott gondot Jevgenyij Muhin mesternek.

Utóbbi gondjait tovább növelte, hogy a mérkőzés egyáltalán nem úgy alakult, ahogyan elképzelte. A HSC a negyedik percben, emberhátrányban, vezetéshez jutott Tranca Dani góljával, majd alig két perc múlva Satek révén növelni tudták előnyüket. A folytatásban továbbra is a hazai csapat akarata érvényesült. A vendégek csupán ellentámadásokból voltak veszélyesek, de Ruczuj állta a sarat. A HSC fölénye a harmad vége előtt négy perccel csúcsosodott ki, amikor kettős emberelőnyben Curilla volt eredményes.

A második játékrészre összekapta magát a Debrecen. Több szép akciót vezettek, majd a második emberelőnyüket gólra is váltották Szadikov révén. A HSC is kezdett visszatalálni a ritmusba, de nem voltak eredményesek. Nem úgy a vendégek, akik a 31. percben újabb emberelőnyüknek köszönhetően mínusz egyre jöttek fel. A csíki csapat ébresztőt fújt. Több alkalommal is kapujuk elé szegezték a vendégeket, de a gólok csak nem akartak jönni.

Az utolsó játékrész valamivel gyengébb iramot hozott. Inkább küzdelmessé vált az összecsapás. A 49. percben viszont mindenki megijedt a Vákár Lajos Műjégpálya lelátóin. Könczei egyenlített. A HSC viszont nem adta fel. Tudták, hogy nagy lehetőséget szalasztanának el, ha nem nyernek.

Ennek megfelelően Sjölund alig egy percen belül újra visszaszerezte a vezetést Tranca Dani kiváló passzából. Öt perc múlva pedig a biztos győzelmet érő gól is megszületett, emberelőnyben. Spady kékvonalas löketébe Satek ért bele zseniális becsapva ezzel a kiválóan védő Borodint. A hátralevő percekben a csíki csapat okosan járatta a korongot, nem engedte kibontakozni ellenfelét.
 

Kimaradt?