„Magyarsága miatt volt részlehajló” Kovács István a LPF vezetője szerint

Nem úszta meg a nemzetiségi hovatartozása miatti támadásokat sem Kovács István játékvezető a Liga 1 legutóbbi fordulójában nyújtott teljesítménye után.

A Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) elnöke is keményen nekiment Kovács István játékvezetőnek hétfő este a Look Tv-ben a Marosvásárhelyi ASA és a Bukaresti Steaua közötti vasárnapi mérkőzésen nyújtott teljesítménye miatt. Dumitru Dragomir szerint a nagykárolyi bíró azért fújt a házigazdák javára, mert „a magyarjait” akarta segíteni.

„Kovács István szíve nyilvánvalóan a magyarjaihoz húz. Akkor sem követhet el ilyen hatalmas hibákat egy játékvezető, ha éppen rossz napot fog ki. Jó bírónak tartom, de ezen a mérkőzésen szándékosan hibázatott ilyen sokat” – mondta Dumitru Dragomir.

Mint ismert, a vasárnapi mérkőzés után a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöke súlyos szankciókat helyezett kilátásba Kovács Istvánnak. Közölte, hogy a nagykárolyi sípmester több fordulón keresztül nem bíráskodhat majd, és Anglia egyik barátságos meccsét sem irányíthatja, annak ellenére, hogy meghívták a szigetországba. A szankciókról a FRF játékvezetői bizottságának kell meghoznia a végső döntést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?