Óriási bravúrral jutott a vízilabda BL play-offba a Nagyváradi CSM

Vállvetve jutott be a vízilabda Bajnokok Ligája play-offjába a Budapesti OSC és a Nagyváradi CSM. A partiumi együttes a selejtező 2. körében csak a vendéglátó budapestiektől szenvedett vereséget, orosz és német ellenfelét is felülmúlta. 

A két - mint utóbb kiderült - továbbjutó csapat már a négyes csoport első fordulójában megmérkőzött egymással. A vendéglátó OSC-nek nem okozott gondot a Nagyváradi CSM-Digi legyőzése, sőt egy adott pillanatban úgy tűnt, hogy a magyarországi alakulta véglegesen elsülyeszti a román bajnokot, hiszen a vandégeknek 7-0-nál sikerült először betalálniuk. 

A második negyedre egy kicsit kiegyenlítődtek az erőviszonyok, ezt már csak 4–3-ra nyerte a hazai csapat. 

A záró játékrészt 11–3-mal kezdték a csapatok, de az utolsó nyolc percre kiengedett a magyar együttes, így a váradiaknak sikerült kozmetikázniuk egy kicsit a végeredményen. 

MESTERMÉRLEGVincze Balázs: Az eredmény sima, a mérkőzés nem volt az. Koncentrált játék kellett, hogy ez a különbség kialakuljon, az elején is és a folytatásban is, amikor tartottuk és növeltük az előnyünket. Ez a játék bizakodásra ad okot. A Nagyváradot ismertük, a Kazany Duisburg elleni meccsét pedig elemezni fogjuk. Doris Costras: Az első negyed tragédia volt. Az OSC remekül játszott, szinte minden támadásból betalált. Rosszul védekeztünk, ez a teljesítmény messze volt a valós tudásunktól. Muszáj előrenéznünk, a szombati meccs nagyon fontos, hiszen legalább az Európa-kupában mindenképpen szeretnék folytatni.

A szombati összecsapások papírforma eredményeket hoztak, az OSC óriási csatában ugyan, de legyőzte (13-12) a Szintyez Kazany csapatát, a CSM pedig magára találva kipipálta a Duisburgot. Az utolsó forduló előtt így csak az volt a kérdés, hogy a már kvalifikált OSC mellett a Szintyez vagy a CSM jut a play-offba.

Erről a két alakulat vasárnapi ki-ki mérkőzése döntött. A végén a váradiak örülhettek, ugyanis a vártnál magabiztosabb, 14-9-es győzelemmel megverték az orosz gárdát. 

A csoport végeredménye:

  • 1. OSC 9 pont
  • 2. Nagyvárad 6
  • 3. Kazany 3
  • 4. Duisburg 0

A nagyváradi vízilabdázók hétfőn ismerik meg play-off-beli ellenfelüket. Csoportmásodikként egy kiemelt ellen kell majd kiharcolniuk a főtáblára jutás jogát. A lehetséges ellenfél az olasz Pro Recco, a horvát Primorje Rijeka és a szerb Radnicki Kragujevac hármasból kerülhet ki. Az oda-vissza mérkőzéseket október 29-én és november 12-én rendezik. 

Kimaradt?