Női hoki-BL: a csíki lányok nem szeretnének utolsók lenni

Bajnokcsapatok Európa Kupája csoportmérkőzésre utazott a HSC Csíkszereda lánycsapata a török fővárosba Ankarába. A lányok már szerda reggel elutaztak, ahol pénteken lépnek először jégre. Ellenfeleik sorjában a házigazda Ankara, a kazah Almaty és a szlovákiai Poprád. A cél a tisztes helytállás mellett a csoport harmadik helyének megszerzése.

Törökországban lép jégre a HSC Csíkszereda női jégkorongcsapata a Bajnokcsapatok Európa Kupája első körében. A Koncsag Kinga által felkészített csíki csapat az A csoportba kapott besorolást a házigazda Mileniyum Ankara, a szlovákiai HK Poprád és a kazah Aiszulu Almaty mellett. A lányok célja a csoport harmadik hely megszerzése.

„Amióta van jég a Vákár Lajos Műjégpályán heti három alkalommal edzettünk. A jégedzések mellett a szárazedzéseket sem hanyagoltuk, amelyeket már a nyár óta végzünk. Fiatal a keretünk, több 1999-ben, 1998-ban és 1997-ben született játékosunk van. Sajnos csak egy felkészülési mérkőzést tudtunk játszani egy amatőr fiú csapat ellen. A célunk az, hogy a házigazda Ankarát legyőzzük, míg a másik két összecsapáson tisztesen helytálljunk. A felvidéki csapatot nem ismerjük, lehet, hogy ellenük képesek leszünk szoros eredményre” – nyilatkozta Koncsag Kinga a csapat trénere.

A csapatban két „idegenlégiós” is helyet kapott. Voicu Ana Brassóból igazolt a HSC-hez, míg Oprea Alina Bukarestből. Mindketten erre a tornára.

A HSC Csíkszereda kerete: Kurkó Andrea, Bene Orsolya, Koncsag Kinga, Barta Ágota, Váncsa Melinda, Gál Erika, Sajtos Katalin, Sándor Ibolya, Bíró Bernadette, Popescu Magdolna, Zerkula Erika, Bálint Hanga, Oprea Alina, Csíszer Ágota, Antal Beáta, György Csilla, Balló Tímea, Tamás Kata, Voicua Ana. A csapat játékos-edzője: Koncsag Kinga. A csapatot elkísérte: Deáky Beáta és Kristó András.

Bajnokcsapatok Európa Kupája, A csoport: 

péntek:

  • Poprád – Almaty (15) 
  • Ankara – HSC Csíkszereda (19)

szombat: 

  • Almaty – HSC Csíkszereda (15)
  • Ankara – Poprád (19)

vasárnap:

  • HSC Csíkszereda – Poprád (15)
  • Almaty – Ankara (19)
     

Kimaradt?