Eb-selejtezők: az észak-írek a „magyar” csoport élén

Az Eb-selejtezők magyar és román érdekeltségű csoportjában szombaton Finnországban 1-1-re végeztek egymással a hazaiak és a görögök, az északírek pedig legyőzték Feröert. A csoport élén Észak-Írország áll.

Az  F-csoportban Finnország hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott Görögországgal. Ennek köszönhetően a magyar válogatott nem került végzetes lépéshátrányba sem a görög, sem a finn válogatottal szemben. Észak-Írország 2-0-ra legyőzte Feröert. A csoportot az észak-írek vezetik 6 ponttal, Finnország és Románia 4-4, Magyarország és Görögország 1-1 ponttal követi őket, Feröer pont nélkül az utolsó helyen áll.

Története során először győzte le Németországot a lengyel futballválogatott az Eb-selejtezők szombati játéknapján. A csoportot így két győzelmükkel a lengyelek vezetik az írekkel karöltve. Németország és Skócia 3-3 ponttal a 3-4., Grúzia és Gibraltár pont nélkül az 5-6. helyen áll.

Az I-csoportban Albánia hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott Dániával. A csoportot kéz a kézben vezeti ez a két csapat (4-4 pontjuk van), Szerbia egy meccsen 1 pontot szerezve a harmadik, Örményország kettő meccsen szerzett ugyanennyi pontjával az ötödik, Portugália pedig az utolsó, nulla ponttal (egy mérkőzést játszottak).

Eb-selejtezők, 2. forduló

F csoport:

Finnország-Görögország 1-1 (0-1)

Észak-Írország - Feröer-szigetek 2-0 (2-0)

D csoport:

Lengyelország-Németország 2-0 (0-0)

Írország-Gibraltár 7-0 (3-0)

Skócia-Grúzia 1-0 (1-0)

I csoport:

Albánia-Dánia 1-1 (1-0)

Örményország-Szerbia 1-1 (0-0)

 

Kimaradt?