Victor Pițurcă mosdatta a szerecsent a román-magyar után

„Sajnos nem úgy jött ki a mérkőzés, ahogyan azt elterveztük. Szerettünk volna már az elején gólt szerezni, sajnos nem sikerült, majd a magyarok a hajrában egy szabadrúgásból egyenlítettek" - mondta Victor Pițurcă, a románok szövetségi kapitánya  a Magyarország elleni 1-1-es döntetlent követő sajtótájékoztatón. Szerinte ez a döntetlen semmiféleképpen nem nevezhető drámainak.

Emlékeztetett arra, hogy eben a selejtezőcsoportban a folytatásban is várhatóak majd hasonló eredmények, továbbra is kiélezett lesz a küzdelem. "A legfontosabb feladatom most, hogy a játékosokat fizikailag és pszichésen is helyre tegyem a keddi, finnek elleni összecsapásra" - mondta a szakember.
Pițurcă szerint egyáltalán nem számít, hogy nem adtak meg nekik egy gólt, s hogy szerinte nem történt szabálytalanság Dzsudzsák gólja előtt. A magyar csapat is szerzett egy érvénytelen találatot, ez benne van a játékban – jelentette ki.  Ezzel a témával nem akart foglalkozni a szakember.

„A remek első félidőben több gólt kellett volna rúgnunk, nem tettük. A második félidőben egy-egy után a magyarok szerezhettek volna még egy gólt, és nyerhettek is volna" – tette hozzá a kapitány, aki szerint az első félidőben fölényben voltak a mérkőzésen, a második játékrészre azonban visszaestek.

„Huszonöt-harminc percig lehet ezt a játékot játszani, mi egy félidőn át bírtuk. Semmi rosszat nem mondhatok a játékosaimról. Mindenki a legtöbbet hozta ki magából.” Újságírói kérdésre elmondta, ha a selejtezők előtt valaki azt mondta volna neki, hogy két mérkőzés után 4 pontja lesz csapatának, akkor szívesen elfogadta volna az ajánlatot, de a jelen helyzetben nem tud örülni a 4 pontnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?