Berki Krisztián harmadszor is világbajnok (VIDEÓ)

Berki Krisztián hihetetlenül magabiztos, lényegében hibátlan gyakorlattal nyerte harmadik világbajnoki címét lólengésben a nanningi vb-n, feledtetve a tavalyi torna selejtezőjét, amikor leesett a szerről és így a döntőig sem jutott el – írja a sportgeza.hu.

A Londonban lólengésben olimpiai bajnoki címet szerző Berki Krisztián esélyeshez méltóan, az első helyen jutott be a nanningi világbajnokság döntőjébe. A selejtezőben övé volt a harmadik legnehezebb gyakorlat, ám két nagy angol riválisa, Daniel Keatings és Max Whitlock hiába vállalt nehéz gyakorlatot, rontottak, így előbbi, a tavalyi Európa-bajnok éppen csak, hogy bekerült a legjobb nyolc közé, utóbbi pedig nem is lett döntős.

http://www.youtube.com/watch?v=uzmnV8wbuqc#t=33

A döntőt is remekül kezdte hatszoros Európa-bajnokunk, akit hetedikként szólítottak. Lényegében hibátlan gyakorlattal hozta le a döntőt, ugyanúgy 16.033 pontot kapva, mint a selejtezőben, egyből az első helyre került. Utána már csak a szlovén Saso Beroncelj következett, de ő sem tudta megelőzni.

Az ellenfelei közül egyedül a horvát Filip Ude tudott komolyan javítani, de még neki sem sikerült megközelítenie Berki pontszámát, aki így 2010 és 2011 után harmadszor lett világbajnok. A tornasport történetében ezzel ő a hatodik, aki három vb-t nyert lólengésben, Magyar Zoltán után a második magyarként.

Kimaradt?