Mol Liga: ez a vereség nagyon fájhat Csíkszeredában (GALÉRIA)

Végletekig kiegyenlített és egyben fordulatos mérkőzést játszott kedd este a HSC Csíkszereda és a Brassói Corona a jégkorong MOL Ligában. A hazai csapat két alkalommal is vezetett a találkozó során, de az utolsó percek nem úgy sikerültek, ahogyan a HSC játékosai elképzelték. A barcaságiak végül behúzták a mérkőzést a rendes játékidőben. A HSC a hétvégén magyarországi túrán vesz részt.

Közel telt ház előtt rendezték meg kedd este a jégkorong MOL Liga erdélyi rangadóját, amelyen a HSC Csíkszereda a Brassói Coronát fogadta. Az összecsapás jó iramban kezdődött, de enyhe vendégfölénnyel, ám pár perc alatt a HSC is magára talált és munkába állították Polcot. A lüktető, jó iramú találkozó első gólját a vendégek szerezték, az addig is nagyon aktív Molnár Zsolt révén. Az egyenlítő találatra mindössze 15 másodpercet kellett várni. Ekkor Curilla lőtte ki a vinklit. A gólváltást követően némiképp – meglepő módon – leült a találkozó, a csattanó viszont a végére maradt. Egy remek Sjölund-Bors-Molnár Zsombor akció végén utóbbi talált be Polc kapujába.A második felvonást jóval határozottabban kezdte a Brassó, de Kozuch a helyén volt. Mikor jött volna ki a szorításból a csíki csapat – ezt jelezte Tranca és Bíró Mátyás ziccere – akkor egyenlített a Brassó. A kékmezesek Kloudát hagyták tisztán a buli köröknél, aki onnan nem hibázott. A gól után újfent leült a meccs. Minden korongért kőkemény harc folyt a jégen, egyik csapat sem tudott kibontakozni. Nem is csoda, hogy több gól nem született.

Az utolsó felvonás is hasonlóan kezdődött, mint ahogy a második befejeződött. Az izgalmak az utolsó tíz percre maradtak. Az 52. percben a HSC kettős emberelőnybe került. Christer Dreberg azonnal időt kért, kifőzte a taktikát. Ezt pedig Spady érvényesítette és visszavette a vezetést a hazai csapatnak. Két percet sem kellett várni azonban az újabb gólra. Ezúttal a vendégek kerültek emberelőnybe, Curilla véleményes kiállítását követően, és használták ki azt. Újabb három perc elteltével pedig a vezetést is megszerezték. Saluga első lökete még kijött Kozuchról, de érkezett Hietamaki és bevitte a kegyelemdöfést. A HSC az utolsó percekben a kapuslehozatallal is megpróbálkozott, de a Brassó rutinosan oldotta meg a feladatot.

A HSC közel állt a győzelemhez, de rutintalanul oldották meg a feladatot, így még várni kell az első rendes játékidőben aratott győzelemre.

Mestermérleg
Christer Dreberg, HSC Csíkszereda:„Olyan hibákat követtünk el az utolsó percekben amelyeket nem szabadott volna megengednünk magunknak. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy az utolsó ellenünk ítélt kiállítás elnézték a játékvezetők, amellyel döntően befolyásolták a mérkőzést. Egy olyan mérkőzést, amely a játékról szólt.”
Jerry Andersson, Brassói Corona: „Ez volt az első mérkőzésem, amelyet a Brassó kispadján töltöttem. Egy nagyon kemény mérkőzés volt. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy két alkalommal is sikerült felállnunk. Azon leszünk, hogy a csapat játéka minél jobban összekovácsolódjon. Ezért fogunk dolgozni az elkövetkezendő napokban. Láttam szép jeleneteket, amelyek biztatóak.”

Eredmények:

  • Érsekújvár-Ferencváros 7-3 (1-1, 3-2, 3-0)
  • Újpest-Debrecen 2-7 (1-3, 0-2, 1-2)
  • HSC Csíkszereda-Brassói Corona 3-4 (2-1, 0-1, 1-2)

    A tabella:

  • 1. Dab.Docler                          7  5   1   1   -  27-16  18 pont
  • 2. Miskolci Jegesmedvék         7  4   2   1   -  32-13  17
  • 3. Érsekújvár                           8  4   2   1   1  34-22  17
  • 4. UTE                                     8  3   -   1   4  23-38  10
  • 5. Brassói Corona                   7  2   -   3   2  20-28   9
  • 6. Debrecen                            7  2   -   1   4  25-24   7
  • 7. FTC                                    7  1   1   -   5  21-28   5
  • 8. HSC Csíkszereda               7  -   2   -   5  14-27   4

Kimaradt?