A veretlen éllovast verték meg a székely legények

Kemény mérkőzésre lehetett számítani a vasárnap esti HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék találkozón, még akkor is, ha az első az utolsó helyezetthez látogatott. A vendégek veretlenségüket szerették volna megőrizni, míg a hazaiak újabb pontokat szerezve közelebb kerülni a mezőnyhöz.

 

Végletekig izgalmas, küzdős mérkőzésen újabb hosszabbításos győzelmet aratott a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában. Ezúttal a bajnokságot vezető Miskolci Jegesmedvéket fektették két vállra a csíkiak. A rendes játékidőben aratott győzelemre viszont még várni kell. Kedden Brassó ellen lehet javítani a statisztikán.

 

Az első percektől kezdve aktívak voltak a csapatok, de határozottabbnak a hazai csapat lehetett mondani és ennek a 6. percben lett meg az eredménye, amikor egy óriási vendég védelmi hibát Sjölund váltott gólra. A gólt követően még egy lapáttal rátett a HSC, de Duschek a helyén volt. Első emberelőnyüket azonban gólra váltották a vendégek. Épp hogy letelt volna Gecse kiállítása, mikor Boyle kékvonalas lökete beakadt. Az egyenlítést követően azonnal válaszolhatott volna a HSC, de Molnár Zsombor szólót rontott. A harmad hátralevő felében egyik fél sem tudott nagyobb helyzeteket kialakítani.

A második felvonás egy áthúzódó hazai emberelőnnyel kezdődött, de azt nem sikerült kihasználni. Majd öt az öt ellen Metcalfe hagyta ki a kihagyhatatlant. A ziccer után észhez tért a HSC és fölénybe kezdtek játszani. Ez nagyrészt annak is volt köszönhető, hogy a miskolci játékosok rendre két percet érően szabálytalankodtak. Ám a nagyobbnál nagyobb helyzetek is kimaradtak. Duschek a helyén volt: még Sjölund szólóját is bravúrral hárította. A harmadik hátrányt viszont már nem tudták kivédekezni. Satek lövése akadt be a rövidre a 39. percben. Duschek semmit nem látott, hiszen Molnár Zsombor remekül takarta.

Az utolsó felvonást is aktívabban kezdte a hazai csapat, de a Miskolc fokozatosan vette át a kezdeményezést. Ennek a 47. percben lett meg az eredménye, amikor második emberelőnyös szituációjukat is gólra váltották. A harmad további felében nagy volt a nyomás a hazaiakon, akik remekül védekeztek, annak ellenére, hogy Becze és Dansereau veszélyes helyzeteket alakítottak ki. Sőt utóbbi kapuvasat is lőtt.

A hosszabbítás nem hozott döntést, így szétlövésekre került sor. Az első két pár – Molnár Zsombor, Curilla, illetve Cohen, Dansereau – kihagyta, de Sjölund és Tóth eredményes tudott lenni. A negyedik körben – Satek és Dansereau – megint nem született döntés. Az ötödikben viszont Tóth kihagyta, míg Sjölund belőtte megszerezve a HSC negyedik pontját a bajnokságban.

Kedden 19.30-tól a Brassói Corona látogat Csíkszeredába.

Mestermérleg
Christer Drebrg, HSC Csíkszereda: „Igyekeztünk minél szorosabban játszani, mert ha túl nagy területeket hagytunk volna az ellenfélnek, akkor úgy jártunk volna, mint idegenben. Két alkalommal is vezettünk. Öt az öt ellen úgy érzem, hogy jól játszottunk. A vendégek emberelőnyös szituációikkal jól bántak és vitték szétlövésre a mérkőzést. Két szerencsés gólt lőttek. A lényeg, hogy győztünk és ennek nagyon örvendek. Minden pont sokat ér.”
Majoross Gergely, Miskolci Jegesmedvék: „Gondoltuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz és azt is tudtuk, hogy ezen a pályán nagyon nehéz nyerni. Sok embernek furcsák lehetnek a körülmények, de pont erre számítottunk és mégis beleszaladtunk a csapdába. Nem szabadott volna ennyi kiállításunk legyen. Ha mi ezzel okosabban bánunk, akkor ezt a meccset meg tudtuk volna nyerni. Nem így történt. Ez számomra elég bosszantó. Csak és kizárólag magunkat okoljuk a vereségért, hiszen nem úgy alakítottuk azt, ahogyan elterveztük. Azt gondolom, hogy a harmadik harmadban volt annyi helyzetünk, hogy megnyerhettük volna a mérkőzést, de semmiképp sem érdemeltünk többet, mint hosszabbítást. Összességében, ami a hétvégén történt velünk az igazságos, ezt kell, hogy mondjam. Van mit rendbe tenni.”

Eredmények:
Ferencváros-UTE 3-2 (1-0, 0-0, 1-3)
Dab.Docler-Érsekújvár 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
HSC Csíkszereda-Miskolci Jegesmedvék 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0) - szétlövés után

A tabella:

  •  1.  Dab.Docler                         7  5   1   1   -  27-16  18 pont
  •  2.  Miskolci Jegesmedvék         7  4   2   1   -  32-13  17
  •  3.  Érsekújvár                           7  3   2   1   1  27-19  14
  •  4.  UTE                                    7  3   -   1   3  21-31  10
  •  5.  Brassói Corona                   6  1   -   3   2  16-25   6
  •  6.  FTC                                    6  1   1   -   4  18-21   5
  •  7.  Debrecen                            6  1   -   1   4  18-22   4
  •  8.  HSC Csíkszereda                 6  -   2   -   4  11-23   4

Kimaradt?