MOL Liga: az éllovas ellen nyert hosszabbítás után a HSC (FOTÓK)

Alig több mint egy percre állt ahhoz a HSC Csíkszereda, hogy megszerezze a három pontot a Dunaújvárosi Dab.Docler ellen, ám kapuslehozatallal sikerült egyenlíteniük a vendégeknek. A ráadásban viszont egy mesteri akció végén megszületett a HSC győztes találata és egyben első két MOL Liga pontja.

Nagyszerű győzelemmel mutatkozott be hazai közönsége előtt a HSC Csíkszereda a jégkorong MOL Liga 2014/2015-ös idényében. A rosszul sikerült idegenbeli túra után ugyanis a Dunaújvárost fektették két vállra Christer Dreberg tanítványai.

A mérkőzés álomszerűen kezdődött a HSC-nek. A hatodik percben mindössze 11 másodperc alatt két alkalommal is bevették Hajek kapuját. Előbb Mihály Ede, majd Satek volt eredményes. A megzavarodott vendégek nem találtak magukra és ezt a HSC egy újabb góllal büntette. Spady kékvonalas lövése akadt be. A Dab viszont lassan-lassan életre kelt és Kozuch is több alkalommal bravúrt kellett bemutasson. A harmad kicsivel több, mint három perccel hamarabb ért véget miután Rédai játékvezetőt két játékos vette közre. Ezt az álla bánt.

Az elmaradt perceket a szünet után pótolták, egybevonva a második harmaddal. A harmad „vége” azonban nem a hazaiaké volt. Peterdi kapu mögül visszatett korongjára jól érkezett Pavuk, aki nem kegyelmezett. A második felvonás nagyon pörgősre sikerült. Mindkét kapu előtt több szép akció kialakult, de Kozuch és a Hajekot váltó Kalnins is a helyén volt. A 27. percben egy ellentámadás után újabb gólt szereztek a vendégek. Egy szép Szappanos-Gröschl kombináció után utóbbi volt eredményes. A folytatásban sem maradt alább a lendület. A HSC pedig nagy esélyhez jutott: a 34. percben Papp Viktort állították ki 2+2 percre miután felszúrt Curillának. A négypercnyi előnnyel viszont nem tudott élni a hazai csapat.

Az utolsó harmadra már Curilla nélkül korcsolyázott ki a HSC. A svéd szakember felforgatta a sorokat és már nem volt olyan dinamikája a játéknak, mint volt korábban. Igaz a Dab sem tudta tartani már annyira a tempót. Nagy küzdelem zajlott a jégen, a látványos helyzeteke elmaradtak. Az utolsó percekhez érve már időt is kért a vendégek szakvezetője Donald MacLean. Lehozták Kalninst, hogy emberfölényre tegyenek szert. A kapuslehozatal pedig össze is jött: Pozsgai volt eredményes.

Jöhetett a ráadás, amely csak két percig tartott. Egy remek hazai akció során Satek passzolt az üresen érkező Bors elé, aki az üres kapuba passzolt megszerezve a csapat első győzelmét az idei MOL Ligában.

Mestermérleg.
Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: „Nagyon jól kezdtük a játékot. Három góllal elmentünk. 3–1-nél voltak lehetőségeink, amelyeket nem tudtunk kihasználni. A végén sajnos összejött a kapuslehozatallal az egyenlítés a vendégeknek. Nagyon közel jártunk ahhoz, hogy három pontot szerezzünk. Három vesztes idegenbeli mérkőzés után jól jött a győzelem. Akkor is voltak momentumok mikor jól játszottunk. Egyre közelebb kerülünk az ellenfelekhez. Nagyon keményen dolgoztak a srácok ezért a győzelemért, amelynek nagyon tudunk örvendeni.”
Donald MacLean, Dunaújvárosi Dab.Docler: „Nagyot küzdöttek a srácok, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe. Büszke vagyok rájuk. Tegnap egy nagyon fárasztó mérkőzésünk volt Brassóban, amelynek fáradalmait nem tudtuk kipihenni. Nem voltunk olyan élesek és gyorsak, mint amilyennek kellett volna lenni.”

Eredmények:

  • HSC Csíkszereda-Dab.Docler 4-3 (3-1, 0-1, 0-1, 1-0) - hosszabbítás után
  • Brassói Corona-Érsekújvár 2-7 (2-3, 0-1, 0-3)

A tabella:
 1.  Dab.Docler                         5  3   1   1   -  20-14  12 pont
 2.  Miskolci Jegesmedvék        4  3   1   -   -   24-7    11
 3.  Érsekújvár                          4  2   1   1   -  20-12   9
 4.  FTC                                    4  1   1   -   2  13-13   5
 5.  Brassói Corona                  5  1   -   2   2  14-22   5
 6.  UTE                                    4  1   -   1   2  11-21   4
 7.  Debrecen                           4  1   -   -   3  14-15   3
 8.  HSC Csíkszereda                4  -   1   -   3   6-18   2

Kimaradt?