Pițurcă: kötelező a magyarok elleni győzelem!

A román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Finnországot nehezebb ellenfélnek tartja. Victor Pițurcă szerint Szalai Ádám már nem a régi.

A közelgő, október 11-ei román-magyar Eb-selejtező kapcsán a prosport.ro-nak Victor Pițurcă azt nyilatkozta: Romániának kötelessége legyőzni Magyarországot.

„Legutóbb kikaptak Észak-Írországtól és már új edzőjük van. Nem tudok róla túl sokat, nem ismerem a stratégiáját és a filozófiáját, de mindenről megkapom majd a kellő információkat. Ki akarunk jutni az Eb-re, ez a célunk. Marica nem játszhat a magyarok ellen, de a finnek ellen már ott lesz. Előbbi meccsen Keserű és Stancu helyettesíthetik” - idézi a román lap Victor Pițurcă-t.

„Remélem, hogy hamar gólt tudunk majd szerezni. Biztos vagyok benne, hogy lesznek változások a magyar csapatban, tudom, hogy visszatér Szalai Ádám is. Viszont ő nincs abban a formában, mint az előző szezonban, a Schalkénál kiszorult a kezdőből és most a Hoffenheimben játszik. Le kell győznünk a magyarokat, már csak azért is, mert a finneket erősebb csapatnak érzem. Ellenük idegenben jó lenne a döntetlen is.”

A románok kapitánya arról is beszélt, hogy a következő két mérkőzésen biztosan ő irányítja majd a válogatottat. A folytatás ugyanakkor nem biztos.

Kapcsolódók

Kimaradt?