Ekkora szégyen rég nem érte a csíki hokit (GALÉRIA)

A hétvégi három MOL Liga vereséget követően a román bajnokságot is bal lábbal kezdte a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. Ezúttal az ősi rivális Bukaresti Steaua mattolta a csíki csapatot, úgy hogy az utolsó tíz percben négy gólt szereztek.

Nem várt és egyben fájó vereséget szenvedett a HSC Csíkszereda a román jégkorong-bajnokság alapszakaszának első összecsapásán a Bukaresti Steauától. A mérkőzést a csíkkarcfalvi műjégplyán rendezték, amely ideiglenes otthonául szolgál a Steauának. A csíki csapat ötven percig, ha nem is kiváló játékkal, de magabiztosan vezetett. Az utolsó tíz percben azonban valami történt: a bakák sorozatban négyszer találtak be a sokszor magára hagyott Ruczuj ketrecébe.

Pedig jól kezdődött a mérkőzés, hiszen Bíró Mátyás, Mihály Ede és Michal Satek révén mindössze hét perc után hárommal ment a HSC. Ekkor úgy nézett ki sima mérkőzés lesz. Nem így lett. A csíki csapat megnyugodott a háromgólos előnytől és átadta a kezdeményezést a „hazaiaknak”. A 13. percben pedig Timaru szépített is. A harmad hátralevő perceiben a közönség nem láthatott valami szép mérkőzést.

A második harmad egy újabb gyors Mihály Ede góllal indult. Ekkor a HSC megint megnyomta, majd újra takaréklángon kezdett játszani. Ez megint felhozta a bakákat, akik vérszemet kaptak. Előbb a 28. percben Salló akasztotta hátulról az egyedül kiugró Georgescut. A játékvezetők büntetőt ítéltek, amelyet azonban Ruczuj hárítani tudott. Egy perc múlva viszont már ő is tehetetlen volt. Bíró Tamás kiállítását hamar gólra váltotta Butucsnov. A csíkiak játéka nem akart menni, de a Steaua sem tudott élni ezzel a lehetőséggel.

Az utolsó felvonás 4. percre meghozta a HSC első emberelőnyös találatát. Tranca volt eredményes. Igaz egy kontra akció volt. A két csapat között újfent háromgólos volt a különbség. Ekkor mindenki hátradőlt és várta már a mérkőzés végét. A csattanó viszont az utolsó tíz percre maradt. Az 51. és az 56. percek között a Steaua előbb kiegyenlítette a mérkőzés állását ukrán sorának köszönhetően, majd az 57. percben a veterán Timaru bevitte a kegyelemdöfést. A hátralevő időben Christer Dreberg megpróbálkozott a kapuslehozatallal is, de az sem segített.

A csíki csapat játéka sokat kell javuljon a hétvégi két nagyon nehéznek ígérkező MOL Liga mérkőzésre. Elől és hátul is vérszegény volt ma a csíki csapat, akárcsak az emberelőnyös szituációk megjátszásában.

Az viszont biztos, hogy Curilla mellett Molnár Zsombor hétvégi játéka is kérdéses. A fiatal játékos már a Steaua ellen sem tudott jégre lépni, ugyanis bordasérüléssel küszködik és előreláthatólag két hétig harcképtelen.

 

Kimaradt?