Jó esélye van Magyarországnak a 2024-es olimpia megszervezésére

Jó esélyt lát arra, hogy Magyarország 2023-ban Universiadét, 2024-ben pedig nyári olimpiát rendezhessen Claude-Louis Gallien, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) elnöke.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szerdai tájékoztatása szerint a Francia Olimpiai Bizottság alelnöke a MEFS és a Magyar Sporttudományi Társaság által szervezett "Magyarország az egyetemi sportmozgalomban" című konferencia díszvendégeként volt jelen a Testnevelési Egyetemen.

„Ehhez persze még nagyon sok tárgyalást, megbeszélést kell folytatni, a magyar sportpolitika minden erejét bevetni, továbbá előterjeszteni egy meggyőző és erős pályázatot, amellyel lehetőséget adna a legnagyobb sportesemények megrendezésére” - jelentette ki Gallien, akinek a személyében az elmúlt húsz évben először látogatott Magyarországra a FISU vezetője. A sportdiplomata közölte: Magyarország igazi sportnagyhatalom, az egyetemi sportok terén is jelen volt a legelső pillanatoktól fogva.

„Szerencsés vagyok, hogy olyan nagyságokat ismerhettem meg, mint Zsivótzky Gyula, akire mindig is csodálattal tekintettem” - tette hozzá.

Az előadásokat követően a FISU elnöke átvette a MEFS elnöksége által számára megítélt Frenkl Róbert-díjat. A MEFS és a Magyar Sporttudományi Társaság volt elnökéről elnevezett elismerést Frenkl Róbert születésének 80. évfordulóján Kiss Ádám, a MEFS elnöke és Frenkl Sylvia, Frenkl Róbert felesége adta át.

A rendezvényt követően a Claude-Louis Gallien Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével, Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökével, Schmitt Pál korábbi államfővel, a MOB tiszteletbeli elnökével és Simicskó István sportért felelős államtitkárral is találkozott.

Kimaradt?