MIÉRT Akadémia: önkormányzati sportklubok menedzsmentje

Az önkormányzati sportklubok menedzsmentje témájában osztotta meg gondolatait, valamint tapasztalatait Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője, és Benedek Csaba, Székelyudvarhely alpolgármestere a MIÉRT Akadémia első napján. A beszélgetést Debreczeni Sándor, a MIÉRT elnökség tagja moderálta.

Kereskényi Gábor a Szatmárnémeti Városi Sportklub példájával illusztrálta, milyen kihívásokkal, nehézségekkel kell megküzdenie egy önkormányzatnak ahhoz, hogy megfelelő keretet biztosíthasson, illetve támogassa a helyi sportéletet. Az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője elmondta, a szatmári VSK öt éves működéséhez az önkormányzati támogatások mellett elengedhetetlen volt az önkéntesek odaadása, a sport iránti szeret és alázat. „A sportnak társadalomszervező és –megtartó ereje van, éppen ezért fontos, hogy az önkormányzatok is kivegyék a támogatásból a részüket” – mutatott rá Kereskényi.

Benedek Csaba székelyudvarhelyi alpolgármester a helyi önkormányzat szerepéről beszélt a város sportéletének fellendítésében. A helyi sporttevékenységek anyagi finanszírozásában problémát jelenthet az, hogy mekkora az önkormányzat – mondta, majd hozzátette – „nagyon nehéz és veszélyes az eredményeket összehasonlítani a pénzügyi háttér ismeretének hiányában”.

Kimaradt?