Kupameccsekkel rajtol az idei jégkorongidény

A múlt idényből elhalasztott Románia-kupa küzdelmeivel rajtol hivatalosan a 2014/2015-ös jégkorong idény. A HSC Csíkszereda előbb a rendező Galaci Dunareával, majd a Gyergyószentmiklósi Progymmal küzd meg a fináléba kerülésért.

Már kedden délután elutazott a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata Galacra, ahol a múlt idényből elmaradt Románia-kupa küzdelmeit rendezik. Christer Dreberg csapata a tervek szerint szerdán délelőtt még egy edzést tart az esti Galac elleni találkozó előtt.A vezetőedző továbbra sem számíthat Moldován, illetve Satek játékára. Jó hír viszont, hogy utóbbi elkezdte már a jeges edzéseket.

A Románia-kupa kiírása szerint csak belföldi kapusok védhetnek a sorozatban. Így fontos feladat hárul majd Ruczuj Gellértre és Adorján Attilára. A mérkőzések során öt légióst – mezőnyjátékos – lehet pályára küldeni.

A hat résztvevő csapatot a szakszövetség két csoportba sorolta. Az A csoportba kapott besorolást a HSC Csíkszereda, a Galaci Dunarea és a Gyergyószentmiklósi Progym, míg a B csoportba a Brassói Corona, a Bukaresti Steaua és a Bukaresti Sportul Studentesc. A csoportgyőztesek játsszák vasárnap esti finálét.

A felkészülés során a csíkiak a Gyergyószentmiklói Progymmal és a Bukaresti Steauával mérkőzött meg a belföldi csapatok közül. Előbbieket 3–1-re, míg utóbbiakat 6–1-re győzték le. Mindkét találkozót a Felcsík Közbirtokosságok-kupa keretében rendezték.

A HSC nyitásként a Galaci Dunareával kezd, amely a nyáron alaposa megerősítette keretét. A Duna-parti csapathoz csatlakozhat, hivatalosan is, a HSC három korábbi játékosa – Szőcs Szabolcs, Góga Attila és Flinta Botond –, amennyiben a galaci klubvezetés kifizeti a sportolók kivásárlási összegét, amelyben a felek megegyeztek. Ezen összeg egyik felét már kifizette Galac, míg a másik felét a torna kezdetéig kell kifizessék.

„Jó hangulatú edzéseken vagyunk túl. Minden játékosunk napról napra fejlődik és ez a legfontosabb. Satekot és Moldovánt leszámítva mindenki játékra kész és fel is van készülve. Most hallottam, hogy erősített a Galac. Ez minket nem kell befolyásoljon. A saját játékunkat kell játsszuk és szép sorjában kell hozni a meccseket” – nyilatkozta Christer Dreberg a HSC vezetőedzője.

A csapattal kapcsolatos további információ, hogy a 2014/2015-ös idényben a kapitány Papp Szabolcs, míg segítői Marek Curilla és Nagy István lesznek.

A torna műsora

Szerda

  • Sportul Studentesc – Brassói Corona (16.30; B csoport)
  • Galaci Dunarea – HSC Csíkszereda (19.30; A csoport)

Csütörtök

  • Steaua – Sportul (16.30; B)
  • Gyergyószentmiklósi Progym – Dunarea (19.30; A).

Péntek

  • HSC Csíkszereda – Progym (16.30; A)
  • Corona – Steaua (19.30; B)

Szombaton szünnap van, vasárnap a két csoport győztese 18 órától vívja a 2014-es Románia-kupa döntőjét, a találkozót a Digi Sport 3 élőben közvetíti.

Kimaradt?