Serena Williams hatodszor nyerte meg a US Opent (GALÉRIA)

Az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének döntőjében a címvédő Serena Williams két szettben megverte a tizedik helyen kiemelt dán Caroline Wozniackit, így pályafutása során hatodszor diadalmaskodott a US Openen, és 18. alkalommal győzedelmeskedett Grand Slam-tornán.

Az első játszma első hat játékából ötöt a fogadó nyert meg, az amerikai háromszor, míg a dán kétszer brékelt, de a meccs csak számszerűleg volt szoros, Williams jóval ellenfele fölé nőtt. A világelső egymás után ütötte a nyerőket, és ha nem hibázott volna annyit, akkor sokkal könnyebben és sokkal rövidebb idő alatt szettelőnybe került volna. Végül a 32 éves játékos a második játszmalabdáját használta ki, és negyven perc után 6:3-ra megnyerte az első szettet.

A második játszmában Wozniacki valamelyest feljavult, különösen a saját adogatójátékainál volt magabiztosabb, de a fiatalabbik Williams lány kétszer így is brékelte őt. A dán hiába játszott jobban és volt agresszívebb, fogadóként esélyese sem volt – a második szettben mindössze négy pontot nyert, amikor az amerikai szervált.

Mindent elmond az erőviszonyokról és a találkozó képéről, hogy Williams 29 nyerőt ütött, ezzel szemben szőke riválisa csak négyet.

A meccset végül Wozniacki szervagémjénél fejezte be Williams, aki hatodszor nyerte meg a US Opent, és immáron 18 Grand Slam-tornagyőzelemnél jár, amivel a 22 diadalnál járó Steffi Graf mögé és Chris Evert, valamint Martina Navratilova mellé feljött az örökranglista második helyére. A világelső amerikai a wimbledoni bajnokságot 1990-ben 33 esztendős korában megnyerő Navratilova után a második legidősebb játékos, aki GS-versenyen diadalmaskodott.

Az amerikai és a dán teniszező örökmérlegében immáron 9–1-re vezet Serena, míg Wozniacki azzal vigasztalódhat, hogy hétfőtől ismét top 10-es játékosnak vallhatja magát, hiszen feljött a világranglista kilencedik helyére.

Kimaradt?