Papírforma eredmények a Felcsík Közbirtokosságok hokikupán

Nem született meglepetés a Felcsík Közbirtokosságok-kupa első napján. A MOL Ligás csapatok simán hozták a kötelező győzelmeket. A Debrecen négy, míg a HSC Csíkszereda öt góllal győzött.

Sima győzelmekkel indítottak a MOL Ligás csapatok a Felcsík Közbirtokosságok-kupán. A nyitómérkőzésen a liga újonc Debreceni HK két harmad alatt elintézte a román bajnoki bronzérmes Gyergyószentmiklósi Progymot.

A nap másik mérkőzése a HSC Csíkszereda – Bukaresti Steaua mérkőzés egy picivel érdekesebbnek ígérkezett. Két okból is. Egyrészt a csíki csapatban Kozuchot és Sjölundot leszámítva hazai, zömében, fiatal játékosok léptek jégre, míg a túloldalon visszatértek a megszokott ukrán – Akimov, Zabludovszkij, Anton Butucsnov, Andrej Butucsnov és Emeljanenko – „bakák”. Hiába azonban a fővárosi erősítés ez még a megfiatalított csíki csapatnak sem volt akadály.

Farkas triplázott, míg Salló, Mihály E. és Sjölund egy-egy alkalommal vette be Catrinoi ketrecét. A hat csíki gólra csak egy válasz érkezett Mărcuș révén.

Eredmények: HSC Csíkszereda – Bukaresti Steaua 6–1 (1–0, 2–0, 3–1), Gólszerzők: Salló (9.), Farkas (25., 28., 47.), Mihály E. (47.), Sjölund (48.), illetve Mărcuș (42.).

Debreceni HK – Gyergyószentmiklósi Progym 7–3 (2–0, 5–2, 0–1), Gólszerzők: Voronov (1., 29.), Barabás (2.), Könczei (26.), Szicsov (33.), Kaskov (39.), Vaszjunyin (40.), illetve Vylicil (21.), Kiricsenko (28., 48.).

Kimaradt?