per

Pert vesztett Michael Schumacher felesége

A bíróság elutasította Corinna Schumacher azon keresetét, melyben le akarta tiltani a róla a férje balesete utáni napokban készült képeket, melyeket két sajtóorgánum jelentetett meg.

Michael Schumacher felesége a német ZDF-et, valamint a Taz című napilapot perelte be, miután olyan fotókat jelentettek meg róla, melyeken éppen a december 29-én síbalesetet szenvedő férjéhez siet a grenoble-i kórházba. A tartományi bíróság azonban visszautasította Corinna Schumacher keresetét, mégpedig azzal az indokkal, hogy tudósításában mindkét sajtóorgánum éppen a média magatartását kritizálta, s ehhez használta fel a kérdéses képeket, nem kizárólag a kíváncsiság kielégítése és az olvasók szórakoztatása céljából - olvasható a telesport.hu-n.

„Ezen tudósítások jelentős mértékben hozzájárultak a nyilvános véleményformáláshoz, melyben az olvasónak lehetősége van rá, hogy maga ítélkezhessen, akarja-e ezt a tudósítást vagy sem” – állt a bíróság indoklásában.

Corinna Schumacher július végén három magazin ellen is pert indított, és akkor a kölni bíróság megtiltotta az indoklás szerint a magánszférát sértő képek közlését az említett sajtóorgánumoknak. A különbséget a mostani esetben az jelentette, hogy a bíróság nagy közérdeklődésre számot tartó, komoly hírértékű eseménynek tekintette a balesetet, melyről a következő napokban rengetegen tudósítottak.

 

Kimaradt?