Időkérést szeretne a futballban Mourinho

José Mourinho azt szeretné, ha a futballban is lehetne időt kérni, félidőnként egyet-egyet. A Chelsea edzője, a futball szabályalkotó testületéhez, az International Football Association Boardhoz is intézte szavait.

„A futballban nagyon lassan változnak a szabályok. Hány évet kellett várnunk a gólvonal-technológiára? Remélem, hogy én még mindig a futballban leszek, amikor lehetőségük lesz az edzőknek arra, hogy egyszer az első és egyszer a második félidőben is megállítsák a meccset. Ezzel a játékot is sokkal jobbá lehetne tenni" – nyilatkozta Mourinho, aki elmondta, a szombati, Leicester City elleni bajnokin legszívesebben tíz perc után közbeavatkozott volna, mert olyan gyengén kezdtek játékosai. A meccset végül a második félidőben rúgott gólokkal 2-0-ra nyerte meg a Chelsea.

Mourinho Louis van Gaalt is példaként hozta, aki ugyan nem időkérést, hanem ivószünetet használt ki taktikai változtatásra. A holland kapitány a világbajnokságon, a Mexikó elleni nyolcaddöntőben kapott extra szünetben alakította át csapata szerkezetét úgy, hogy az végül továbbjutást és győzelmet ért neki.

Kimaradt?