Amerikai kosaras lányok érkeznek Szentgyörgyre

Végleges a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat idei kerete, tájékoztatta a maszol.ro-t Rusz István, a kosárlabda szakosztály vezetője, aki szerint felkészülten vágnak neki a 2014-2015-ös idénynek, négy idegenlégióst igazoltak a következő év küzdelemsorozataira. A Sepsi SIC vezetősége szerint a tavalyi – kupaezüstöt és a nemzetközi kupaporondon emlékezetes szereplést eredményező – jó szereplése után idén megújult kerettel vágnak neki a bajnokságnak és kupamérkőzéseknek.

A sepsiszentgyörgyi zöld-fehér kosárlabdaklub vezetősége a tavalyi év eredményeit a 2012—2013-as szezonhoz képest egyértelmű előrelépésnek tekinti, és sikerként könyveli el. Ugyanakkor elsődleges céljának tekinti a tudatos és megfontolt csapatépítést, mindezt egy valóságalapú, tudatos és ellenőrizhető gazdasági stratégia és fegyelem betartásával, közölte Rusz István. Hozzátette: a jövőre vonatkozóan kiemelkedően fontos feladatnak tartják egy erős utánpótlásbázis kiépítését, mert meggyőződésük, hogy tudatos és szakszerű munkával megalapozhatják a jövő játékoskeretének egy fontos részét.

A Sepsi SIC női kosárlabdacsapat a hamarosan kezdődő idényben célként tűzte ki, hogy a dobogós helyek egyikét szerezze meg. „Azt gondoljuk, ez egy teljesíthető, viszont nem könnyű feladat, figyelembe véve, hogy a bajnokság résztvevő csapatai közül többen is jelentős anyagi forrásokat mozgósítottak a siker elérése érdekében”, mondta a klubvezető.

A Sepsi SIC a 2014—2015-ös idényben leigazolta az amerikai védőt, Chucky Jeffery-t, aki 1991-ben született, 1,78 cm magas, a Colorado Egyetem végzettje, és a jelenleg is zajló WNBA-bajnokságban a New York Liberty csapat tagja volt. Sepsiszentgyörgyre érkezik még egy másik védő, Christal Caldwell, aki 1990-ben született, 1,75 cm magas és a West Virginia Egyetem végzettje. Stefanie Murphy 1989-ben született,192 cm magas, a Boston College Egyetemen tanult, míg a másik védő, Taneysha Harrison 1989-ben született, 182 cm magas, és a Pittsburgh Egyetem végzettje.

A sepsiszentgyörgyi csapatot olyan hazai játékosok erősítik, mint Annemarie Parau, aki a 2010—11-es szezonban játszott a Sepsi BC csapatában. Florina Pascalau az előző évben is a csapat tagja volt. Kilin Tünde, aki a BCM Danzio Temesvártól igazol a sepsiszentgyörgyi csapathoz. Lovász Izabella – a Kolozsvári U-tól igazol a Sepsi-Sic-hez és Cristina Cutaș, aki az előző szezonban a Szatmárnémeti csapatát erősítette. Maradtak az előző évi csapatból: Kelemen Kincső, Kokovay Melánia, Debreczi Iringó. A sepsiszentgyörgyi lányokat ugyanaz az edző irányítja, mint tavaly: a szerb Zoran Mikes.

 

 

Kimaradt?