Primera División: jobb lábbal kezdett a Barcelona

A Barcelona könnyedén, 3-0-ra legyőzte az Elche gárdáját a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első fordulójában.

A sérült Neymar és az eltiltott Luis Suárez távollétében a 18 esztendős Munir El Haddadi kapott lehetőséget a Barcelona kezdőcsapatában a támadósorban, az új szerzemények közül pedig a kapus Claudio Bravo és Jérémy Mathieu is kezdettől a pályán volt. A Barca, ahogy arra számítani lehetett, kezdettől irányította a mérkőzést, és előbb El Haddadi, majd Iniesta is telibe találta a lécet. Még a félidő lefújása előtt a gól is összejött: Busquets játszott Messihez, aki lefordult védőjéről, majd szépen a bal alsóba helyezett.

A gól után emberhátrányba került a Barcelona, miután Mascherano szabálytalankodott a gólhelyzetben kilépő Garry Rodrigueszel, de ez nem vetette vissza a katalánokat, olyannyira, hogy a második félidő első percében megint betaláltak: Rakitic indítása egy védő fején megcsúszva került El Haddadi elé, aki bal külsővel lőtt a hálóba, így először volt eredményes a felnőttcsapatban.

A végeredményt végül Lionel Messi állította be, egy szép egyéni alakítás végén, így a Barcelona 3-0-s sikert aratott, Luis Enrique tehát győzelemmel mutatkozott be első tétmérkőzésén.

Primera División, 1. forduló:
Barcelona-Elche 3-0
Camp Nou, 68 ezer néző
gól: Messi (42. és 63.), El Haddadi (46.)
piros: Mascherano (Barcelona, 44.)

Eibar-Real Sociedad 1-0
gól: Javi Lara (45.)

Celta Vigo-Getafe 3-1
gól: Nolito (20.), Orellana (56.), Larrivey (70.), illetve Sammir (62.)

Levante-Villarreal 0-2
gól: Uche (56.), Cserjsev (85.)

A két Szuperkupa-döntős csapat, a Real és az Atlético Madrid hétfőn lép majd pályára, előbbi a Cordoba (21.00), utóbbi a Rayo Vallecano ellen. (23.00)

Kimaradt?