Cseh László óriási benyúlással Eb-aranyérmes

Cseh László hatalmas csatában nyerte meg a 200 méter vegyes szerdai döntőjét a berlini úszó Európa-bajnokságon. Négyen szinte egyszerre hajráztak 180 méter után, végül egy remek benyúlással a 28 éves magyar versenyző nyert, hét századot verve a második helyezett, német Philip Heintzre.

A Kőbánya SC versenyzője a pillangó után másodikként fordult, majd háton - a várakozásoknak megfelelően - átvette a vezetést, de mellen a brit Roberto Pavoni megelőzte. Gyorson aztán feljött a két német úszó is, így tulajdonképpen négyen egyszerre értek a célhoz, de a benyúlás a magyar klasszisnak sikerült a legjobban, így 1:58.11 perccel győzött.

"Ez baromi nagy mák volt" - nyilatkozta a 12. nagymedencés Eb-aranyérmét begyűjtő Cseh. "Ez volt életem legszorosabb győzelme Európa-bajnokságokon. Sajnos, a mell nem volt úgy összerakva most, ahogy szerettem volna - ha az működik, akkor nem lett volna ennyire szoros a vége. Viszont néha kell ennyi izgalom nektek is, nem?"

A háromszoros olimpiai ezüstérmes úszó a döntőben 11 századdal elmaradt a keddi elődöntős idejétől, és nem is volt elégedett a számokkal. "A győzelemnek természetesen örülök, az időmnek viszont nagyon nem, az kifejezetten gyenge, ennél jobbat szoktam menni, most fejben nem voltam száz százalékban ott" - fogalmazott a 200 vegyesen zsinórban ötödik Eb-aranyát szerző Cseh. Hozzátette, természetesen elfáradt, ez a teljesítmény azonban a világbajnokságra kevés lesz, és addig valamit mindenképp változtatnia kell.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kimaradt?