Hosszú Katinka aranyérmes a berlini úszó Európa-bajnokságon

Hosszú Katinka hatalmas fölénnyel nyerte a négyszáz méter vegyes úszás döntőjét a berlini Európa-bajnokságon.

Hosszú Katinka toronymagas esélyesként várta az első döntőjét a berlini Európa-bajnokságon, a magyar klasszis összesen 10 számban indul a kontinenstornán.

Hosszú rögtön az első ötvenen elhúzott, majdnem fél testhosszt vert pillangón a második helyezettre. Száz méter után is Hosszú vezetett, ráadásul Európa-csúcson belül járt. 150 méternél már másfél testhossz volt a magyar klasszis előny, míg Verrasztó Evelyn a harmadik helyért harcolt. A gyorsot már két testhossz előnnyel kezdte Hosszú, aki csak az órával harcolt, és végül 4:31.03-mal simán nyerte a 400 méter vegyes döntőjét, de a hajrában végül elmaradt az Európa-csúcstól, ideje így is új Európa-bajnoki rekord.

Verrasztó a hetedik helyen zárt. Kis Gergő a nyolcadik helyen végzett 400 méter gyorson a berlini úszó Európa-bajnokság hétfői versenynapján.

Gyurta Dániel negyedik legjobb idővel bejutott a férfi 100 m mell keddi fináléjába. A 200 méter olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédője futamában másodikként csapott célba 59.58 másodperces idővel, amely mindössze öt századdal marad el a londoni olimpián elért országos csúcsától. A magyar úszó összesítésben negyedik lett, a második elődöntőben ugyanis két brit úszó is jobb eredményt produkált nála. A legjobb időt Adam Peaty érte el 58.68 mp-cel, ami Európa-bajnoki csúcs és a világrekordnál is mindössze 22 századdal lassabb. 

Kimaradt?