Legyőzték a románokat és megnyerték a tornát a magyar lányok

A magyar "A" válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte a háromnapos kecskeméti nemzetközi női kézilabdatornát, miután a vasárnapi záró mérkőzésen - főleg a második félidei játékával - tíz góllal legyőzte a román csapatot. A magyar "B" együttes második lett.

Görbicz góljaival és Kiss védéseivel eleinte lépéselőnyben volt a decemberi, horvátokkal közös Európa-bajnokságra házigazdaként készülő magyar csapat, majd ahogy feljavult a vendégek védekezése, fordítottak (3-4). Ezután sok helyzet maradt ki, a hullámvölgyből viszont hamarabb került ki Németh András szövetségi kapitány alakulata - Klivinyi volt ekkor a gólfelelős -, és a 17. percben ismét vezetett (9-8), majd a rivális időt kért.

Eredmények: 3. forduló: Magyarország-Románia 33-23 (15-15); a magyar gólszerzők: Tomori 6, Görbicz 6/2, Kovacsics 5, Klivinyi 4, Mayer 4, Bognár-Bódi 3, Erdősi 2, Triscsuk 1, Szucsánszki 1, Orbán 1

Tomori harciassága többször gólt eredményezett, így a románoknak ebben a szakaszban nem volt esélyük az egyenlítésre. A szünet előtti hajrában Ungureanu több komoly lövést fogott, a kontrák jól sikerültek, ezért aztán 15-15-tel vonultak el pihenőre az együttesek.

A második félidőben összeszedettebben, rendezettebben játszottak a hazaiak, főleg a támadások voltak hatékonyak, ugyanakkor Kiss is remekül védett. Fokozatosan nőtt az előny, az 50. percben már 26-20 volt az állás. A teljes összeomlás elkerülése végett időt kértek a románok, de nem jártak sikerrel, mert a közönségszórakoztató végjátékban kétszámjegyűvé hízott a különbség.

Németh András a torna után elmondta: kezd csapattá érni a válogatott, a játékosok megértik, mit kérnek tőlük az edzők. "A keret képes lesz gyors és pontos játékra, de persze az Eb-ig még nagyon sok feladatunk van" - tette hozzá. A torna legértékesebb játékosának Kovacsics Anikót választották.

Kimaradt?