Bolgár siker a Székelyföld Kerékpáros Körverseny királyetapján

Stefan Kojcsev Hrisztov, a Brisasport csapatának bolgár sportolója nyerte meg az idei Székelyföld Kerékpáros Körverseny királyetapját. Két szakasz után összetettben is Hrisztov áll az élen – írta a Székelyhon. A Csíkszeredai Tusnád Cycling Team képviselői közül négyen vannak az első 20 között.

Nyárádszeredából indult pénteken, augusztus 8-én a karaván, majd a kerékpárosok 191 km és három hegy megmászása után érkeztek Hargitafürdőre. A Maros megyében kialakított rajtvonalról 108 kerekes vágott neki az idei székely körverseny legnehezebb szakaszának.

 

A királyetap nyertese a Brisaspor bolgár kerekese, Stefan Kojcsev Hrisztov lett, másodikként a Csíkszeredai Tusnád Cycling Team (TCT) képviselője Oleg Berdos ért célba, míg a harmadik helyet a kazahsztáni Vino4Ever csapat kerékpárosa, Alekszandr Susemoin szerezte meg.

A verseny szombaton is folytatódik, ahol a karaván áthalad, ott útlezárásokra és forgalomkorlátozásra kell számítani. A szervezők gyors és fontos és információkat tesznek fel folyamatosan a körverseny facebook-oldalára is.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?