Világbajnok a női kajak négyes

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta összeállítású magyar női kajak négyes szombaton aranyérmet szerzett 500 méteren a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon.

A kettesek ezerméteres női fináléjában  Medveczky Erika és Sarudi Alíz párosa bronzérmet szerzett, alig valamivel maradtak le az ezüstérmes fehéroroszoktól a végén. 

Csipes Tamara ezerméteren nem sokkal maradt le az aranyéremről, 750-nél állt az élre, a végén azonban lehajrázta új-zélandi riválisa, így a magyar versenyző ezüstérmes lett. A szerbeknél versenyző Benedek Dalma a harmadik helyen ért célba. 

A Vasbányai Henrik és Mike Róbert alkotta kenukettős az ötödik helyen végzett ötszáz méteren, Hufnágel Tibor, Kökény Roland ezer méteren ötödik lett.

Vajda Attila C1-1000 méteren a negyedik helyen ért célba, de brazil riválisa, méterekkel a cél előtt a vízbe borult, ezért kizárták, így a magyar versenyző lett a bronzérmes. A C4-1000 méteres számban megszületett a harmadik magyar bronz is, a Vass András, Kiss Tamás, Sarudi Pál, Varga Dávid összeállítású négyes végzett harmadikként. 

Kimaradt?