Sporttevékenységekre alapít céget Sepsiszentgyörgy önkormányzata

Sepsiszentgyörgyi szabadidős és sportlétesítményeket működtető céget alapít az önkormányzat és az ugyancsak helyi tanács tulajdonában lévő Urban Locato kft. Tischler Ferenc alpolgármester híradónknak elmondta, hamarosan bejegyzik a Sepsi Sport nevű céget, amelynek feladata lesz működtetni a fedett uszodát, a strandot, a Vadász utcai sportcsarnokot, a sugásfürdői sípályákat, a kalandparkot, a mászófalat, a minigolf és teniszpályát, a sugásfürdői szabadidős központot, a fürdőt, és a kádas kezelőközpontot. 

Az alpolgármester szerint azért van szükség egy önkormányzati tulajdonban lévő cég létrehozására, mert az elmúlt esztendőkben uniós pályázatokból származó közel 5 millió euróból fejlesztették a városi és sugásfürdői szabadidős és sportlétesítményeket, de ezek működtetésére nincs megfelelő személyzetük és a polgármesteri hivatal nem alkalmazhat. A Sepsi Sport kft. átveszi az önkormányzat alkalmazottait és hamarosan még mintegy 15 munkahelyet is hirdet.

A céget várhatóan Tittesz Zoltán a közszállítási vállalat jelenlegi igazgatója vezeti majd, akinek havi bruttó 4500 lejes fizetést biztosítanak, illetve a következő hónapok költségeinek fedezésére 500.000 lejt szán a helyi tanács. Tischler Ferenc alpolgármester szerint az önkormányzati cég révén javul a szabadidős és sportlétesítmények szolgáltatásainak minősége, tervek szerint egy internetes honlap is készül, ahol minden információt közölnek, illetve egy bónuszrendszert is bevezetnek, amely révén a sepsiszentgyörgyiek kedvezményes áron használhatják a sport és szabadidős létesítményeket.

Kimaradt?