Szombaton 125-en ússzák át a Tarnica vízgyűjtő tavat

Szombaton a Kolozsvár melletti Tarnica vízgyűjtő tónál amatőr úszóversenyt tartanak. Átúszását immár nyolcadik alkalommal szervezi az ORCA Klub. Az 1500 méteres, illetve az 6500 méteres úszásra összesen 125 személy nevezett be. A résztvevők között a legfiatalabb 12 éves, a legidősebb pedig 68 esztendős, összesen 20 magyar nevű román állampolgárt számláltunk, egy görögöt és egy amerikait.

A szervezők arra kérnek minden résztvevőt, hogy a víz rendkívül alacsony hőmérsékletére való tekintettel hozzanak magukkal neoprén kosztümöt, amivel elkerülhető a szervezet lehűlése.  Továbbá a kevésbé jártas úszóknak azt javasolják, inkább a rövid futamra jelentkezzenek.

A verseny rövidebb szakasza 10 órakor kezdődik és egy órát tart, a hosszabbra 11 órakor adják meg a rajtot, ez körülbelül három órát tart. Az úszóversenyre jelentkezők mellé a rohammentő szolgálat több egysége is kivonul a tóhoz, emellett a szervezők kajakokkal biztosítják az állandó vízi felügyeletet a futam idejére. A résztvevőket 7 csoportra osztják: profi, 20 évesnél fiatalabb, 20-29 évesig, 30-39 évesig, 40-49 évesig, 50-59 évesig, valamint a 60 év fölöttiek csoportja.

Kimaradt?