A Barcelona költötte a legtöbbet átigazolásra

Még augusztus végéig tart a labdarúgásban az átigazolási szezon, de már most óriási összegeket költöttek el a klubok új játékosokra – írja a vg.hu.

A vb alaposan megbolygatta a piacot, több ott feltűnt sztárt igyekeznek megvásárolni a klubok. A legtöbbet eddig a Barcelona szánt igazolásokra, összesen 143 millió eurót. A legnagyobb tétel Luis Suarez megvétele volt a Liverpooltól 81 millióért, a Valenciától Jeremy Mathieu-t 20 millióért, Ivan Rakiticet a Sevilláért 18 millió euróért vették meg.

Két kapusért, Marc-André ter Stegenért (korábban Mönchengladbach) és Claudio Bravóért (Real Sociedad) 12-12- milliót adtak ki. Eközben 37,8 millióért adták el Alexis Sanchezt az Arsenalnak és Cesc Fabregast 33 millióért a Chelsea-nek.

A Real Madrid megvásárolta a vb gólkirályát, a kolumbiai James Rodriguezt 80 millió euróért a Monacótól. A világbajnok Toni Kroosért 30 milliót fizettek a Bayern Münchennek, míg a Costa Rica-i csodakapus Keylor Navas (Levante) 10 millióba került. A bevételi oldalt az Alvaró Moraáért, a Juventustól kapott 20 millió euró erősítette.

A nyáron a legtöbb pénzt eddig az értékeit szinte teljesen kiárusító Southampton kapta, összesen 119,53 millió eurót. Luke Shaw-ért a Manchester United például 37,5 milliót, a Liverpool Adam Lallanáért 31 milliót, Devjan Lovrenért 25,3 millió adott, az Arsenalnak Calum Chambers 20,23 milliót ért meg. A második legnagyobb bevétellel a Chelsea (96,36 millió), majd a Monaco (86,52 milllió) következik.

Az angol élvonal eddig 636,44 milliót, a spanyol klubok 416,26 milliót, míg az olasz első ligás csapatok 236,93 millió eurót szántak új igazolásokra.

Kimaradt?