Továbbjutott a Steaua a Bajnokok Ligája playoff-körébe

A bukaresti Steaua mellett orosz Zenit, a ciprusi APOEL, a svéd Malmö, a török Besiktas és a pozsonyi Slovan is továbbjutott szerdán a Bajnokok Ligája playoff-körébe.

A román csapat nagy csatában, 4-3-s összesítéssel verte ki a kazah Aktobét. A szlovákok a moldovai Sheriff Tiraspol otthonában elért 0-0-val is továbbléptek, a hazaiak hiába rohamoztak nagy erőkkel az egyetlen, összesített diadalt jelentő gólért, a Vad II István által kiállított Blanco piros lapja sorsdöntőnek bizonyult.

A kolumbiai Elkin Blancót második sárgával küldte a pályáról az 56. percben a magyar játékvezető, Vad II István. Ekkor még volt esély a Sheriff továbbjutására is, hiszen csak 1-0-ra kellett volna győznie a hazaiaknak, de a két kapufát is hozó folytatásban nem született gól, a 0-0-nak pedig a szlovák bajnok örülhetett. Az első felvonást a Slovan nyerte 2–1-re úgy, hogy bő fél órán át emberhátrányban játszott, a moldávok pedig tizenegyest hibáztak.

Nem járt viszont szerencsével a cseh aranyérmes Sparta Praha, amely hiába nyert 4-2-re az első meccsen, Malmöben 2-0-ra kikapott, így meglepetésre búcsúzott a BL-től. A Besiktas kettős győzelemmel búcsúztatta a Feyenoordot, a Chelsea-től nemrég igazolt Demba Ba triplázni tudott.

Kimaradt?