Nőket vetkőztettek pucérra orosz rendőrök egy stadionban

Múlt hét pénteken vetkőztettek le több nőt is a rendőrök a Rubin Kazany–Szpartak Moszkva meccsen – írta szerdán az amerikai sajtó.

Egy orosz szurkolói blogon a Szpartak Moszkva rajongója, Jekatyerina Sztyepanova írt arról, hogy a Rubin Kazany elleni bajnokin nem engedték be a Szpartak női szurkolóit a stadionba, csak akkor, ha meztelenre vetkőztek a rendőrök előtt – idézte a New York Post cikkét a vs.hu.

Az átvizsgálás tíz percig is eltartott, teljes megalázásról írt Sztyepanova. Egy másik szurkolónő elmondta a helyi médiának, hogy inkább elhagyta a stadiont, mintsem alávetette volna magát a megalázó tortúrának.

Az orosz Premjer Liga biztonsági vezetője, Alekszander Mejtyin kritizálta az eljárást, elmondása szerint a Szpartak panaszt tett az ügyben. A kazanyi rendőrök ugyanakkor úgy vélik, hogy teljesen legálisan intézkedtek, és csak azokat vizsgálták át tüzetesen, akikről azt feltételezték, hogy be akarnak csempészni valamit a stadionba.

Tény, hogy füstbombákat robbantottak a Szpartak-drukkerek az orosz első osztály nyitófordulójában (ld. képünkön), amúgy ők nyertek 4-0-ra.

Kimaradt?