Manchester United: megvan az első trófea

A Manchester United 3-1-re nyert az FC Liverpool ellen az Egyesült Államokban rendezett labdarúgó felkészülési torna, a Bajnokok Kupája hétfői döntőjében, így veretlenül hódította el a trófeát.

A finálé 51 ezer néző előtt zajlott a miami Sun Life Stadionban, ahol Steven Gerrard büntetőből szerzett góljával a Liverpool már a 14. percben előnybe került, a második félidőben azonban a Unitedből Wayne Rooney, Juan Mata és Jesse Lingard is eredményes volt.

Az MU új vezetőedzője, a holland válogatottal világbajnoki bronzérmes Louis van Gaal a döntő után azt mondta, ennek a tornának számukra nincs különösebb értéke, ugyanakkor jó, hogy a szurkolóikat megörvendeztették a sikerrel.

„Természetesen jobb győzni a felkészülési meccseken, mint kikapni, de a legfontosabb találkozó, amelyet mindenképp meg kell nyernünk, az első bajnoki összecsapásunk lesz a Swansea City ellen” – tette hozzá Van Gaal.

https://www.youtube.com/watch?v=uroJv1E5u-o

A Bajnokok Kupáján nyolc európai klubcsapat vett részt, az MU és a Liverpool mellett ott volt a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid, valamint a szintén angol Manchester City, az olasz AC Milan, AS Roma és FC Internazionale, illetve a görög Olimpiakosz.

Kimaradt?