Kirúgják a spanyol bajnokságból a Barcát, ha függetlenedik Katalónia?

A Spanyol Labdarúgóliga (LFP) elnöke, Javier Tebas elmondása szerint ha Katalónia kivívja a függetlenségét Spanyolországtól, akkor a Barcelona nem indulhat a Primera Divisiónban.

Tebas az As-nek adott nyilatkozatában a kérdés felvetésére elmondta, meg kellene változtatni a törvényt annak érdekében, hogy a gránátvörös-kékek rajthoz állhassanak. „Nem szeretem a spekulációkat. Ha egy napon Katalónia már nem lenne Spanyolország része, akkor más lenne a helyzet. Ha a sporttörvény akkor is a jelenlegi lenne, akkor a Barcelona nem versenyezhetne a ligánkban. A sporttörvényt meg kellene változtatni” – mondta a felvetésre Javier Tebas.

„Andorra például részt vehet a küzdelemsorozatokban, mert a törvény kifejezetten rendelkezik erről. Ez egy kiegészítő rendelkezés. A Barcelona addig nem indulhatna a Primera Divisiónban, amíg nem születne egy államközi megállapodás” – tette hozzá a liga elnöke.

Tebas továbbá mérlegeli Luis Suárez harapás miatti eltiltását, arra hivatkozva, hogy a Barcelona új támadóját szigorúan megbüntette a FIFA. A jelenlegi állás szerint az uruguayi támadó négy hónapos eltiltása azon a hétvégén jár le, amikor a Barcelona pályára lép a Real Madrid otthonában. Ha a mérkőzést október 26-án, vasárnap játsszák le, akkor Suárez a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ítéletétől függetlenül pályára léphet. „Ez nem befolyásolja a döntést. Még el sem készítettük a pontos menetrendet. Ami egyértelmű, hogy Luis Suárez büntetését csökkenteni kell, mert az a tettéhez képest túlzott mértékű.”

Kimaradt?