Argentína a labdarúgó-szövetsége elnökét gyászolja

82 éves korában elhunyt Julio Grondona, az Argentin Labdarúgó-szövetség elnöke, a FIFA alelnöke. Grondona elnöklése alatt az argentin válogatott 1986-ban világbajnoki címet nyert, 1990-ben és 2014-ben pedig döntős volt, ám mindkétszer kikapott mindkétszer a német válogatott ellen. Grondonát a nemzetközi labdarúgóélet egyik legbefolyásosabb emberének tartották.

Julio Grondona 1979 óta vezette az Argentin Labdarúgó-szövetséget (AFA) és 1988 óta volt tagja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vezetői testületének. Grondona mandátuma 2015-ben lejárt volna az AFA-ban.

A 82 éves korában elhunyt sportvezetőt egész Argentína gyászolja, a szövetség minden lekötött tárgyalást, interjút, és bejelentést határozatlan időre felfüggesztett, így a szövetségi kapitányi tisztségről lemondó Alejandro Sabella sajtótájékoztatóját is. Az elnök halála miatt a bajnoki fordulót szüneteltetik, a szövetség hét napos gyászt hirdetett.

Sepp Blatter, Grondona barátja és a FIFA hierarchiában egyedüliként felette álló vezető a Twitteren azt írta, hogy szomorú, mert egy jó barátot vesztett el.

Lionel Messi is megemlékezett az idős sportvezetőről, az argentin válogatott csapatkapitánya a következőket írta a Facebook oldalán:

„A mai egy végtelenül szomorú nap a labdarúgás, Argentína és mindenki számára. Az elnökünk, Julio Grondona itt hagyott minket. Őszinte részvétem a családnak és a barátoknak."

Grondonát gyengeségre való panasszal szállították egy Buenos Aires-i kórházba, ahol tegnap az esti órákban végül szívelégtelenség miatt tért örök nyugalomra.

Kimaradt?