Tour de France: sípcsonttörést szenvedett Alberto Contador

Sípcsonttörést szenvedett Alberto Contador, a Tour de France kerékpáros körverseny egyik legnagyobb esélyese, aki a hétfői 10. szakaszon bukott, s feladta a viadalt.

A kétszeres Tour-győztes spanyol kerekes a hegyi etapon közel 100 kilométerrel a cél előtt, lejtmenetben, 60-70 kilométer/órás sebességnél esett hatalmasat, s ugyan néhány perces ápolás után visszaült kerékpárjára, 20 kilométer megtétele után fájdalmai miatt kiállt. A vizsgálatok aztán törést mutattak ki a sípcsontjában.

A 31 éves sportoló az eset után nem nyilatkozott, menedzsere azonban elmondta, hogy Contador úgy emlékszik, vagy egy kisebb lyukba, vagy egy kőre hajtott, ami megdobta a biciklijét a bukás előtt.

A hétfői szakaszon győztes, s ezzel összetettben ismét az élre álló olasz Vincenzo Nibali azt mondta, ő is nagyon közel volt a bukáshoz, mert legnagyobb riválisa mögött száguldott a lejtőn, ám sikerült kikerülnie Contadort.

"Nem tudom, mi történt, de az egész hihetetlen volt. Előttem esett el, s miután földet ért, többször megpördült. Legalább 60-nal mentünk, sajnos az út nem volt a legjobb állapotban. - mondta Nibali. - Nagyon sajnálom, ami Albertóval történt. Én készen álltam, hogy megvívjak vele az összetett elsőségért."

A 29 éves Nibali a hét emelkedővel nehezített etap utolsó, rövid, de nagyon meredek kaptatóján hagyta ott az élmezőnyt, s ért elsőként a célba. Összetettben pedig már közel két és fél perccel vezet a második ausztrál Richie Porte előtt.

Az idei Tour de France-t megelőzően Contadort és a címvédő brit Chris Froome-ot tartották a legesélyesebbnek a győzelemre, de már egyikük sincs versenyben, miután Froome az ötödik szakaszon feladta a viadalt.

Kimaradt?