Ha eddig nem tudtad volna, a vb-döntőt Észak-Korea játssza!

Japán 7-0-s, az Egyesült Államok 4-0-s és Kína 2-0-s legyőzésével jutott be Észak-Korea a brazíliai labdarúgó világbajnokság vasárnap esti döntőjébe, ahol ellenfele a Cristiano Ronaldóval felálló Portugália lesz - legalábbis a phenjani köztévé híradója szerint.

A foci-vb-ről készült „tudosítás” szerint a riói Copacabanán brazilok ezrei őrjöngenek, amikor Kim Dzsong Un észak-koreai elnök megjelenik az óriáskivetítőn. A kommunista ország válogatottja pedig sorra alázza a főbb ellenségek csapatát. A japánok egy hetest, az amerikaiak négyet, a kínaiak pedig „csak” két gólt kaptak. A legfőbb gonosznak tartott déli szomszédok ki sem jutottak.

A híradórészlet szerint a vörösök csapatát több ezer fős zászlólobogtató szurkoló kísérte el Dél-Amerikába, akiknek csodájára jár az egész világ. 

MIndez természetesen az észak-koreai népbutító propagandagépezet szüleménye, a világ egyik legkegyetlenebb diktatúráját nyögő ország válogatottja nem jutott ki a foci-vb-re, amelynek döntőjét vasárnap este 22 órakor Németország és Argentína játssza.

https://www.youtube.com/watch?v=ZJoRZOK18Fg

FRISSÍTÉS: A videó szélsebesen terjed az interneten, még a CBC is átvette, ám a sports.yahoo.com szerint csak paródia. Egy vicces kedvű felhasználó vágta össze különböző felvételekből, nem a phenjani tévé sugározta. Ez már csak azért is valószínű, mert az észak-korai köztévé, nagy késéssel ugyan, de közvetíti a világbajnokság mérkőzéseit.

Kimaradt?