Szerénységre int a németek szövetségi kapitánya

Joachim Löw beérte a 7-1-es győzelemmel, nem akarta még megforgatni a kést a brazilokban. A meccset követő sajtótájékoztatón azt hangoztatta, szerencséjük volt, mert a brazilok 2-0 után teljesen szétestek.

„Igen, nagy győzelmet arattunk, de most kell igazán szerénynek és alázatosnak maradnunk – idézte Löw értékelését az mno.hu. – Megkönnyítette a dolgunkat, hogy a brazilok 2-0 után teljesen szervezetlenné váltak, szétestek, Luiz Felipe Scolarinak csak a szünetben volt lehetősége arra, hogy rendezze a sorokat. Együtt érzek Scolarival, tudom, mi jár a fejében, 2006-ban mi is hazai pályán vesztettük el az elődöntőt.”

Ezután kérdésekre válaszolva a német kapitány végig dicsérte a játékosait, a Ronaldo rekordját megdöntő Klosétól a nagyon erőteljesen futballozó Khediráig. Természetesen szóba jött, hogy Argentínát vagy Hollandiát szeretné inkább a döntőben ellenfélként, amire a papírformának megfelelő választ adott:

„Mindkét csapat nagyszerű formát mutat a világbajnokságon. Az argentinoknak roppant stabil a védelmük, s persze Messi egyedül képes eldönteni mérkőzéseket. A hollandok nagyon egységesek, s nekik is vannak klasszisaik Sneijder, Robben és Van Persie személyében."

Joachim Löw a sajtótájékoztatón végig rendkívül kimérten viselkedett. Éppen úgy, aki tisztában van azzal, hogy csak egy újabb állomáson jutott túl, de még nem ért az út végére.

Kimaradt?