Foci-vb: Hollandia ajándék-űrutazást nyerhet a vb-trófea mellé

A világbajnokság elődöntőjébe jutó holland labdarúgó-válogatott történetének első vb-trófeája mellé páratlan ajándékot nyerhet: egy cég „a csillagokig repítené” Louis van Gaal tanítványait.

A korábban háromszor vb-ezüstérmet szerző Hollandiának ezúttal is jó esélye van a döntőbe jutásra, már „csak” Argentínát kell hozzá legyőznie, ráadásul a végső sikerrel két értelemben is sohasem látott magasságokba emelkedhetnének Robbenék.

A hollandiai központú XCOR Aerospace cég még a csoportkör alatt nagyvonalú felajánlást tett, amely most lett igazán aktuális. Ígérete szerint a holland arany a csapat 23 tagját és a szövetségi kapitányt ingyenes űrutazáshoz juttatná, ami pluszmotivációt adhat az oranjénak. Persze a világbajnoki elődöntős válogatottnak motivációra lehet a legkevésbé szüksége…

A turisztikai űrutazás ára 95 ezer dollár (21.5 millió forint), a XCOR várhatóan 2016-ban indítja első járatát, amely 103 km magasba vinné fel a kalandvágyókat, így a repülő hollandi Robin van Persie-t és társait is.

Kimaradt?