A felvidéki Popradon edzőtáborozik a HSC Csíkszereda

Több fronton is zajlik az élet a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának háza táján. Jelenleg a hazai mag kialakításán van a hangsúly, de nem feledkeztek meg a felkészülési mérkőzésekről sem.

A játékosok május végén kezdték el az alapozást a 2014/2015-ös bajnoki idényre. A felkészülést Gál Sándor edző útmutatásaival kezdődött, majd csatlakozott Christer Dreberg. A svéd szakember irányításával több teszten estek át a játékosok. A klub vezetősége időközben kidolgozta a csapat jeges felkészülés programját is. Ennek egyik legfontosabb állomása augusztus 18-23. között lesz. Christer Dreberg legénysége ugyanis ezen időszakban egy felvidéki edzőtáborban vesz részt Poprádon.

A HSC Csíkszereda augusztus 21-23. között részt vesz a hagyományos Tátra-kupán. A HSC sorozatban megmérkőzik a szlovák extraligában acélosodó HK Popráddal, a szlovák U20-as válogatottal, majd zárásként az osztrák második ligában (INL) újonnan induló HC Steelers Kapfenberggel. Utóbbi csapat helyett eredetileg az osztrák ligában játszó Graz 99ers (a Tátra-kupa tavalyi győztese) volt meghívva, de valami okból lemondták a szereplést.

A Tátra-kupa előtt még lesz egy felkészülési mérkőzése a csapatnak, a helyszínen. Az ellenfél a szlovák második liga hetedik helyezettje Liptószentmiklós (MHK 32 Liptovský Mikuláš) lesz. Ezen találkozóra augusztus 19-én kerül sor.

Nem marad el azonban a Csíki Sör-kupa sem. Az előzetes tervek szerint a hagyományos tornát szeptember 4-6. között rendezik meg négy csapat részvételével. A torna meghívottjaival zajlanak az egyeztetések hamarosan véglegesítődik a program. Hazai csapatok mellett külföldiek is érdekelve lesznek.

A Tátra-kupa részletes programja
Augusztus 21.: Szlovákia U20 – HC Steelers Kapfenberg (16 órától, romániai idő szerint); HK Poprád – HSC Csíkszereda (19)
Augusztus 22.: HSC Csíkszereda – Szlovákia U20 (16); HK Poprád – HC Steelers Kapfenberg (19)
Augusztus 23.: HSC Csíkszereda – HC Steelers Kapfenberg (16); HK Poprád – Szlovákia U20.

A HSC Csíkszereda vezetősége csütörtökön 12 órától a Vákár Lajos Műjégpálya üléstermében, sajtótájékoztató keretében, ismerteti a következő szezonra vonatkozó elképzeléseit.

Kimaradt?